TuzlaU fokusuZanimljivosti i zabava

BIKE FEST PANONIKA: “Tuzla je bila i ostat će rokerski grad”










U Tuzli će se 6. i 7. septembra održati Bike Fest Panonika 2019, internacionalni moto susret koji svake godine ponudi bogat zabavni sadržaj.

Ove godine, u petak, 6. septembra od 20.00 sati na Panonskim jezerima će nastupiti: Rainmaker Iron Maiden Tribute Bend, S.A.R.S. i Š.T.R.A.J.K., dok će u subotu, 7. septembra, također od 20.00 sati Tuzlake i Tuzlanke zabavljati bendovi Killer Face, YU Grupa i Generacija bez Kompasa.

Maid Porobić, direktor javnog poduzeća Pannonica za Radio Kameleon otkriva zašto je bitno da što veći broj građana dođe na ovaj, kako on to naziva veliki događaj u Tuzli.

Možda će Vas zanimati i:

“Prvo što je to jedan lijep događaj, ja sam to nazvao veliki događaj u Tuzli, s obzirom na goste koji će doći. Radi se o preko 3 hiljade gostiju koji će doći, svi hotelski kapaciteti su popunjeni, bitno je da i dio grada dođe da nas podrži u svemu, da zadržimo taj dio urbane kulture, jer Tuzla je uvijek bila rokerski grad i ostat će. To su koncerti koji će biti sa visokom produkcijom, imat će se šta i čuti i vidjeti. Radi se o šest bendova koji će nastupiti u ova dva dana, ali naravno i da se pokažemo prema našim gostima kao dobri domaćini.” ističe gospodin Porobić

Ono što je primjetno je to da je Tuzla iz godine u godinu sve bogatija događajima, te da su u Tuzli u zadnje dvije godine došli vrhunski bendovi, pjevači, te pozorišta.

“Ja mislim da smo sve bolji, svake sezone, svage godine. Više je programa, više je muzičkih i kulturnih događaja. Mislim da ćete se sa mnom složiti da imamo više događaja iz oblasti kulture nego inače.” dodaje direktor JP Pannonica

Osim fenomenalnih bendova koji su najavljeni, odlične zabave i atmosfere koju obećavaju, direktor ističe da je bitna i još jedna stvar koja uglavnom zanima sve posjetitelje, a to je cijena ulaznica.

“Bitno je da slušaoci znaju da su u pretpodaji ulaznice za obje večeri po sniženim cijenama od 15 KM. Ulaz je na južnu kapiju od Gradskog parka preko pješačke pasarele, i na zabadnu kapiju kod restorana Lovca. Mi ćemo svoje kapije otvoriti već od 19 sati.” završava gospodin Porobić



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button