LifestyleSport

PRIČA O FC SALINES TUZLA: Igrači igraju gratis, nekako se krpimo!










Kada mladi malonogometni klub za tri godine iz najnižeg ranga uđe u Premijer ligu BiH, onda zaslužuje puni respekt i podršku. Međutim, tuzlanski FC Salines te podrške nema, klub vode entuzijasti i zaljubljenici u futsal i sport uopšteno.

Sponzora također nema, gradska vlast vjerovatno ne zna ni da klub postoji, a kako su rekli za Kameleon, par ljudi daju sopstveni novac za funkcionisanje kluba, daleka putovanja i hranu.

“Imamo problem sa trenažnim procesom. Mejdan nema baš sluha za nas, pa tako sedmično odradimo dva do tri treninga. Tek od 15. decembra dobijamo treninge kako treba, nadam se da ćemo izdržati do tada. Što se tiče finansija, igrači igraju gratis, ja vodim ekipu gratis, čak dajem i svog novca. Nekako se krpimo”, izjavio je za naš portal Mevludin Hurić, trener FC Salines.

Sve te poteškoće nisu spriječile ovu ekipu da u 1. kolu Premijer lige deklasiraju Nevesinje u gostima sa 6:2. To je bila prva i historijska pobjeda ovog tima najjačem bh. malonogometnom takmičenju.

“Nakon dugog i zamornog putovanja, iskreno, igrači su i mene iznenadili sa svojom borbenošću i zalaganjem. Momci su odigrali fantastično, ostavili su srce na terenu i to je na kraju rezultiralo uvjerljivom pobjedom”, dodao je Hurić, čiji je tim u elitu ušao dobivši “wildcard” i bez ikakvih fizičkih priprema.

Već u subotu (8. oktobra) od 18 sati, Salines igra još jednu zahtjevnu utakmicu protiv Leotara, opet u gostima.

“U Trebinju nas čeka još teža utakmica, ali mi se nadamo povoljnom rezultatu”, rekao je trener FC Salines.

RAZGOVARAO: Vedran Jahić



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button