Tuzla

“Maturska čarolija” u Galeriji goblena NERMINA (FOTO + VIDEO)










U luksuznom prostoru Galerije Goblena Nermina,  smještenom  u Poslovnom  zanatskom  centru  Stupine u Tuzli, krije se veliko blago ručno vezenih slika iz opusa Vilerovih goblena koji predstavljaju originalan brend i vrhunac ljepote i kvaliteta. Čaroban svijet mističnosti, raskoši i ljepote čini svojevrsnu oazu za uživanje u vrijednostima i detaljima koji hrane dušu i šire pozitvnu energiju. Namjena Galerije je da promoviše ljepotu i umjetničku vrijednost ručnog rada kao i ljepotu i značaj ostalih umjetničkih djela koja se sve više zaboravljaju, odbacuju, ignorišu pa čak i uništavaju.

“Vraćanje vrijednostima, ne samo u oblasti umjetnosti nego i kulture uopšte, društvenih normi i morala je misija Galerije i partnera koji učestvuju u zajedničkim projektima”, izjavila je Nermina Mehinović, vlasnica Galerije

Galerija je osnovana sa ciljem da obogati kulturni i umjetnički život u gradu Tuzli održavanjem različitih kulturnih manifestacija kao što su koncerti, promocije knjiga, izložbe, modne revije, dobrotvorne akcije i drugo. Prva u nizu aktvnosti Galerije je modna revija koja je održana prije nekoliko dana za manji krug posjetilaca. Modna revija je samo dio projekta Omladinskog modnog studija koji ima za cilj podršku mladim osobama u razvoju kreativnih i poslovnih sposobnosti. Projekat je osmišljen, finansiran i realiziran kroz Galeriju goblena, a u projektu su učestvovali mnogi mladi i kreativni ljudi.

Modna revija predstavila je kolekciju svečanih haljina pod nazivom „Maturska čarolija“.

Haljine iz kolekcije su na prodaju, a možete ih pogledati na oficijelnoj stranici Galerije goblena Nermina http://gobgallery.com.

Fotografije se mogu pogledati i u galeriji fotografija Dario Matić.

Jasmin Jatić zaslužan je za video spot Maturska čarolija uz numeru „Da te ljubim“ tuzlanskog benda Čaroban svijet.

Svečane haljine su predstavili modeli: Emina Štitkovac, Aida Lalić, Dijana Kovačević, Almedina Kunić i Amila Halilović.

Pogledajte i interview sa vlasnicom galerije, Nerminom Mehinović …

 

Izvor: extra.ba



Back to top button