SvijetVijesti

Pakistanku (18) u Italiji ubili roditelji i ujak zbog časti. Skinula maramu i viđala se sa momkom

Doživotne kazne










RODITELJI i ujak 18-godišnje Pakistanke osuđeni su za njezino ubojstvo. Tijelo Saman Abbas iskopano je u studenom prošle godine u napuštenoj seoskoj kući u blizini polja u sjevernoj Italiji, gdje je njezin otac radio, godinu i pol nakon što je posljednji put viđena na nadzornoj snimci u blizini kako šeta s roditeljima.

Talijanski tužitelji tvrdili su da ju je ubila njezina obitelj 1. maj 2021. jer je odbila zahtjev da se uda za rođaka u svojoj domovini. Nekoliko dana nakon ubojstva njezini su roditelji odletjeli iz Milana u Pakistan. Roditelji Shabbar Abbas i Nazia Shaheen osuđeni su jučer na doživotni zatvor, dok je ujak Danish Hasnain osuđen na 14-godišnju zatvorsku kaznu na sudu u Reggio Emilii.

Dvojica rođaka proglašena su nevinima i naređeno je da ih se pusti iz zatvora. Shabbar Abbas, koji je izručen iz Pakistana u avgustu, prije izricanja presude je u suzama poručio kako je nevin. Njegovoj ženi suđeno je u odsutnosti, a vjeruje se da je trenutno u Pakistanu.

Prestala nositi maramu i izlazila s dečkom po svom izboru

Suđenje je bilo najistaknutije među kaznenim istragama u Italiji posljednjih godina vezanih za ubojstva ili zlostavljanje imigrantica ili djevojaka koje su se pobunile protiv inzistiranja svoje obitelji da se udaju za nekoga tko im je odabran. Obdukcija je pokazala da je Saman imala slomljenu vratnu kost, što je vjerojatno uzrokovano gušenjem.

Nesretna djevojka je emigrirala kao tinejdžerica iz Pakistana u gradić Novellaru u sjevernoj talijanskoj regiji Emilia-Romagna. U Italiji je prestala nositi maramu i počela izlaziti s mladićem po svom izboru. U jednoj objavi na društvenim mrežama ona i njezin dečko Pakistanac prikazani su kako se ljube na ulici u Bologni.

Prema talijanskim istražiteljima, taj je poljubac razbjesnio njene roditelje koji su željeli da se uda za rođaka u Pakistanu. Saman je navodno rekla dečku da se boji za svoj život jer se odbila udati za starijeg muškarca u svojoj domovini, piše Guardian.

 



Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button