BiHZanimljivosti i zabava

Željko Joksimović će za Novu godinu, Sarajlijama pokloniti najbolji mogući koncert










Izrazito uspješnu godinu koju su obilježili brojni koncerti širom svijeta Željko Joksimović zaključit će novogodišnjim nastupom u Sarajevu.

Željko Joksimović je priznao da nema tremu kada je u pitanju nastup pred sarajevskom publikom za Novu Godinu.
Ipak, poručuje da osjeća mnogo odgovornosti prema publici kojoj namjerava pokloniti najbolji mogući koncert.

Joksimović će novogodišnju noć u Sarajevu uljepšati koncertom u centru grada i tako sve one koji odluče proslaviti posljednju noć ove godine u glavnom gradu BiH uvesti u 2020. godinu. Za ovaj nastup okupio je više od 70 ljudi koji vode računa o svakom detalju, od ozvučenja, produkcije, repertoara, organizacije do svih drugih stvari koje će, obećava pjevač, biti na svjetskom nivou.

“Volim kada je sve savršeno, jer moja publika to traži od mene. Osim tog osjećaja, prisutna je i radost jer ću ponovo nastupati u Sarajevu, poslije velikih koncerata na Koševu 2010. i 2016. godine, a ovaj put ćemo se okupiti na Trgu Bosne i Hercegovine”, objašnjava Joksimović.

Dodaje kako voli Sarajevo te kako mu izrazito prijaju ljudi, grad, hrana i atmosfera.

“Boravak u Sarajevu me vrati u balans, vrati me samome sebi. Iz mene uvijek izvuče najbolje. Pozivam zato sve da dođu, da ispunimo ne samo trg, već i okolne ulice u Sarajevu, i da zajedno dočekamo 2020. uz muziku, slavlje i dobro raspoloženje” kaže.

Bit će ovo sjajan zaključak izrazito uspješne godine. U 2019. je održao tri koncerta u Sjevernoj Americi, gdje je prije toga posljednji put nastupio prije devet godina. Pjevao je i u Chicagu, New Yorku i Torontu, a može se pohvaliti i punim dvoranama u Geteborgu, Cirihu i Beču, gdje je priredio “Dva sveta” i dobio sjajne reakcije publike. U Zenici je nastupio pred 8.000 ljudi, a cijelu 2019. sumira kao intezivnu i uzbudljivu godinu na muzičkom planu.

“Nadam se da će i 2020. biti takva. Što se novog singla tiče, uvijek radim na pjesmama, ali nemam uvijek vremena da sve upakujem onako kako bih želio. Zato ne želim da rokovi upravljaju mojim pjesmama. Važniji mi je kvalitet, kao i da sve dođe na svoje mjesto. Da li će to biti u januaru ili nekoliko mjeseci kasnije, to je manje važno. Ali svakako će biti novih stvari, to je sigurno. Novog, malo drugačijeg i neočekivanog”, najavljuje.

 

Izvor: Klix



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button