Zanimljivosti i zabava

Ako si trudna, ne znači da si boginja










Otkako je objavila da je trudna, pjevačica Bayonce uporno javnosti pokazuje svoj trudnički stomak.

O tome piše Naomi Schaefer u svom tekstu na New York Postu, te kaže kako se pjevačica previše zanijela u mešanju umetnosti i privatnog života.

Novinarka u svom tekstu “Roditi dijete nije čudo koje te čini boginjom” podvlači da mnoge poznate dame imaju potrebu da ističu da je trudnoća čudo, što poznate žene svrstava u kategoriju boginja. Zaboravnja se na milione žena koje su u istoj situaciji, pa ne govore kako je trudnoća čudo.

Schaefer postavlja pitanje da li je to njena jedina uloga, s obzirom na višedecenijsku borbu žena za njihovo mjesto u društvu. Ona smatra da majčinstvo ne mora da bude najjlepše i najbolje iskustvo u životu, kao ni da ova uloga nije najvažnija u životu žene.

“Ove žene znaju da je dobijanje djeteta prirodno i da je to blagoslov. Ova stvorenja koja izlaze iz nas su nekad izvor velike sreće, a nekad ogromne tuge“, piše Naomi i dodaje da žene četo upotrebljavaju “božanske riječi” u opisu drugog stanja, odnosno da je njihova trudnoća bogom dana.

Kao primjer navela je Adel jer je britanska pevačica ispričala da joj je trudnoća jako teško pala i da je patila od postporođajne depresije.

“Kad sam postala majka izgubila sam sebe. Borila sam se i dalje se borim da budem majka. Mnogo je teško. Ali, večeras osjećam da je moj život dobio potpuni smisao i da se krug zatvorio”, rekla je Adel na Gremi dodeli nagrada.

Sa druge strane pjevačica Beyonce veliča svoje trudničke dane u javnosti.  Njen nastup na dodjeli nagrade Grammy bio je koncipiran kao neka vrsta paganskog običaja veličanja trudne žene, prenosi Noizz.rs.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button