Tuzla

Uskoro će biti uklonjen pješački most u naselju Slavinovići










Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzle obavještava građane da će se u utorak, 26. 9. 2023. godine, u osam sati izvršiti uklanjanje pješačkog mosta koji se nalazi preko rijeke Jale, u naselju Slavinovići, neposredno pored Osnovne škole Slavinovići.

Ova odluka donesena je nakon detaljne procjene stanja mosta od strane nadležnih službi i organa. Konstatovano je da je postojeći pješački most s vidljivim znakovima korozije, konstruktivnim nedostacima i deformacijama koje su prisutne duž čitave konstrukcije mosta te da stanje mosta predstavlja ozbiljnu opasnost po život i zdravlje ljudi, posebno onih koji  koriste ovu infrastrukturu. S tim u vezi, Služba za inspekcijske poslove donijela je odluku da se most ukloni kako bi se izbjegle dalje opasnosti.

Cijeneći potrebu postojanja bezbjednog pješačkog mosta na ovoj lokaciji, Grad je već poduzeo korake ka izgradnji novog mosta na istom mjestu te je ishodovana sva potrebna urbanističko-tehnička dokumentacija za njegovu  izgradnju, te blagovremeno planirana sredstva u Budžetu u iznosu od 150 000, 00 KM. Postupak javnih nabavki za odabir najpovoljnijeg izvođača je u toku, a otvaranje ponuda zakazano je za 28. 9. 2023. godine te će se, po okončanju ovog postupka, krenuti sa izgradnjom novog mosta.

Možda će Vas zanimati i:

Napominjemo da Grad Tuzla nije bio odgovoran za izgradnju postojećeg mosta te da isti nije imao odgovarajuću urbanističko-građevinsku dokumentaciju. I ranije su poduzimane mjere zabrane korištenja mosta kako bi se izbjegle potencijalne nesreće ili ozljede građana.

Molimo građane da obrate pažnju na znakove upozorenja tokom procesa uklanjanja mosta radi što bezbjednijeg okončanja radova.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button