RegionVijesti

Na Vučićev miting idu i Bošnjaci: Zukorlićeva stranka dolazi organizovano













Na miting srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića zaputili su se i građani Sjenice predvođeni direktorom tamošnjeg Doma zdravlja Altanom Hamidovićem.

Predsjednik Stranka pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić je također najavio dolazak na miting koji počinje u 19h.

Možda će Vas zanimati i:
Hamidović se u kratkoj video poruci obratio iz autobusa koji putuje na “Miting nade” u Beogradu.

“Krenli smo sa nadom da ćemo dovesti sve što vjerujemo u velika djela. Svim srcem za Srbiju i Aleksandra Vučića. Sjenica. Dr. Altan Hamidović sa svojim sugrađanima. Idemo na miting nade za bolju Srbiju”, kazao je Hamidović.

Pretpostavlja se da su sa Hamidovićem krenuli uposlenici sjeničkog Doma zdravlja koji su samo neki od brojnih državnih uposlenika koji su se uputili na skup.

Potpredsjednik SPP-a Rejhan Kurtović poručio je da će funkcioneri, članovi, aktivisti i simpatizeri te stranke organizovano danas doći u Beograd.”Iz Sandžaka iz redova Stranke pravde i pomirenja stiže najveća podrška ovom skupu. Pored toga, odbori naše stranke iz Beograda i drugih gradova u punom kapacitetu daće svoju podršku“, kazao je Kurtović.

Dodao je da predsjednik Vučić ima maksimalnu podršku njegove političke stranke.

“Duboko smo svjesni svih izazova sa kojima se kao država i društvo suočavamo. U teškim trenutcima za državu potrebno nam je narodno i državno jedinstvo, što će najbolje pokazati večerašnji skup“, poručio je Kurtović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je za današnji dan najavio “najveći skup u historiji Srbije”, a podršku će dobiti i od političkih lidera iz Republike Srpske.



Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button