SportSvijet

Tmurna utakmica Lige prvaka sa do sada ne viđenim prizorom, nogomet bez navijača je tužan













Tužna scena stiže nam iz Valencije sa stadiona Mestalla gdje se uzvratni meč osmine finala Lige prvaka između domaćeg kluba i Atalante igra pred praznim tribinama zbog širenja epidemije koronavirusa.

S obzirom na to da je Italija najugroženija zemlja u Evropi kada je u pitanju koronavirus, odlučeno je da se uzvratni meč između Valencije i Atalante igra pred praznim tribnama.

Već u 3. minuti gosti iz Italije stižu u vodstvo golom koji je postigao Iličić s bijele tačke, da bi u 21. minuti Gamieri poravnao na 1:1 i tako vratio domaćem timu nadu da se mogu nadati prolasku u narednu fazu. Podsjećamo, Atalanta je prvi meč pobijedila rezultatom 4:1.

Možda će Vas zanimati i:

Ipak, sve ono što se dešava na Mestalli palo je u drugi plan usljed činjenice da se meč igra pred praznim tribinama i da nema navijača bez kojih je atmosfera na stadionu tužna.

Jedini “navijač” na stadionu je legendarni fan Valencije Vicente Navarro koji je preminuo 2019. godine, a kako je bio veliki navijač ovog kluba odlučili su mu napraviti statuu na tribinama, pa je “on” večeras jedini navijač na stadionu.

Izvor: Klix



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button