BiHBiznis

Gradačac: Danas otvaranje 43. Sajma šljive










Danas će u Gradačcu biti otvoren 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, poznatiji kao “Sajam šljive”.

Privrednu manifestaciju, koja svojim sadržajem predstavlja jedinstven jesenski sajam poljoprivrede i prehrambene industrije za Bosnu i Hercegovinu, svečano će otvoriti premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.

Možda će Vas zanimati i:

Ceremoniji otvaranja prisustvovaće brojni zvaničnici, predstavnici javnog, političkog i kulturnoga života u BiH, a jedan od gostiju bit će i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, koji četvrti put dolazi na Sajam šljive.

Na ovogodišnjem Sajmu šljive svoje proizvode i usluge, na oko 2.500 kvadratnih metara zatvorenog i na oko 3.000 metara otvorenog sajamskog prostora, predtaviće 302 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja i Evropske unije.

“Ovaj 43. po redu sajam, jedan od najbrojnijih po broju izlagača, što dovoljno govori o kvalitetu ove sajamske manifestacije, ali i želji izlagača da se predstave u Gradačcu”, kazao je direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović.

Ovogodišnji 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene idustrije – Sajam šljive biće zatvoren 28. avgusta.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button