KulturaRadijske novostiTuzlaU fokusu

INTERVJU – Azur Dervišagić: “Bit svega što radim jeste da motivišem druge da pokrenu sebe”










Tuzlanski pjevač kantautor i gitarista Azur Dervišagić poznat po pjesmama “Za cijeli život” i “Falim ti ja”, predstavio je danas novu pjesmu, gdje je i ovim putem potvrdio nastavak uspješne suradnja sa Azurom Jaićem.

Pjesma, koja je dobila i svoj spot se zove “Iako sam sam” i već je, prema njegovim riječima dobila pozitivne reakcije.

“U pitanju je moj peti singl koji sam radio u saradnji sa Azurom Jahićem. Ovog puta autor pjesme nisam ja već moj imenjak, gdje smo finalni produkt upakovali u jako lijep aranžman na što sam jako ponosan.”

Možda će Vas zanimati i:

Kao glavnog mentora u svijetu muzike ističe John Mayera, Američkog pjevača i tekstopisca odakle i kako kaže jednim dijelom crpi inspiraciju za svoje muzičke uratke.

“U suštini bit svega što radim jeste da se ljudima svidi, te da na neki način inspirišem druge da pokrenu sebe i svoj kreativni duh. Kao što i sam Mayer radi.” istakao je Devrišagić u razgovoru za Kameleon.

Naš Tuzlak poručuje svojim fanovima da uskoro mogu očekivati novi album, gdje će glavni fokus osim ljubavi koja je neizbježna biti i samo stanje u državi.

“Živimo u zaista zanimljivoj zemlji gdje se svakodnevno dešavaju sutuacije koje su malo je reći tragikomične, tako da je neminovno da se i takvo nešto pretoči u moj rad.” Za Kameleon je istakao mladi i iznimno talentovan Tuzlak.

Razgovarala: Sunčica Kerošević



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button