TuzlaVijesti

Nekoliko tuzlanskih naselja dobilo LED rasvjetu













Osim što će vidljivost biti bolja, grad će na ovom projektu uštedjeti i dosta novca.

Stanovnici tuzlanskih ulica 6. bosanske brigade i Meše Selimovića dobili su novu rasvjetu.

Plan je da se nova LED rasvjeta postavi u većini gradskih ulica i naselja. Radovi su završeni u Mjesnoj zajednici Slatina, ali i na putu Gradina, kao i u dijelu naselja Brčanska Malta. Osim što će vidljivost biti bolja, grad će na ovom projektu uštedjeti i dosta novca.

Skojevska je već urađena, od raskrsnice Brčanska Malta, prema Solini, dio Novog naselja, zatim ćemo ići prema Simin Hanu. Radimo sad ova velika naselja gdje su sijalice 250-ke koje troše puno struje. Prvo to da zamijenimo, pa ćemo dalje. Otprilike ćemo uštedjeti nekih 150 hiljada KM za struju samo u ovoj godini kroz ovaj projekat“, rekao je u izjavi za RTV Slon Nedžad Malikić, direktor JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla.

Osim za ulice i naselja, bit će nabavljena i rasvjeta za parkove, a uskoro će se krenuti i u zamjenu stubova ulične rasvjete.

Mi smo izvršili i nabavku parkovskih svjetljki koje su također LED, u svim parkovima će uskoro biti nova rasvjeta. Mijenjamo i stubove ulične rasvjete čelične, u ovoj godini ćemo krenuti od ulaza u grad od Solane, do kružnog toka u gradu, cilj nam je to sve zamijeniti kako se ne bi prouzrokovala neka veća materijalna šteta“, dodao je Malikić.

Za ova dva projekta je izdvojeno oko 600 hiljada KM iz Budžeta Grada, a osim što će nove LED sijalice olakšati život građana, lakše će biti i uposlenicima preduzeća Saobraćaj i komunikacije, jer bi u narednih mjesec dana trebali dobiti i novi, digitalizovani sistem, putem kojeg rasvjetu više neće morati paliti ručno.



Izvor
tuzlainfo.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button