ArhivaZanimljivosti i zabava

(VIDEO) Šta dobijate kupovinom najskuplje avionske karte?










Milioneri od sada mogu putovati iz Londona u Melburna i nazad, jer je u prodaji najskuplja avionska karta na svijetu koju nudi kompanija Etihad Airways, a koja košta 28 hiljada KM.

Kupcima ove karte na raspolaganju će biti trosobni apartman s ličnim batlerom i kuharom. Cijena avionske karte iz Londona u Melburn nadmašila je do sada najskuplju avionsku kartu na relaciji Nju Jork – Mumbai koja je koštala oko 24.000 KM. U avionu na letu Airbus A380 kompanije Etihad Airwaya, putnici će imati na raspolaganju dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo s tuš kabinom.

Apartman “The Residence“ je prvi trosobni apartman na jednom komercijalnom letu i pomogao je kompaniji Etihad da osvoji brojne nagrade za putovanje prvom klasom. Apartman je površine 125 kvadratnih metara, nalazi se na gornjoj strani aviona A380 i dostupan je za jednu ili dvije osobe. Dnevni boravak ima 32-inčni LCD TV, kauč prekriven kožnom i dva trpezarijska stola, gdje obučeni batleri služe jela koja su pripremili kuhari u avionu. Iz hodnika se ulazi u spavaću sobu koja se može pohvaliti velikim bračnim krevetom koji je prekriven dizajnerskom italijanskom posteljinom. Na zid je fiksiran 27-inčni LCD TV.

Prije slijetanja putnici se mogu osvježiti u kupatilu koji ima tuš, make-up ogledalo i fen za kosu. Troškovi avionske karte uključuju luksuzni prijevoz do aerodroma, privatni check-in, pristup privatnom salonu i osobu zaduženu za prtljag.

“Etihad Airways trenutno ima tri aviona koja su na raspolaganju za let iz Londona u Melburn, tako da naši gosti mogu uživati u pogodnostima i udobnosti na letu A380. To je kulminacija dugogodišnjeg napornog rada i ogromnog poduhvata stotina ljudi”, rekao je viši potpredsjednik za marketing Etihad Airwaysa Shane O’Hare.

Video pogledajte ovdje

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button