SvijetZanimljivosti i zabava

Valve otkrio Counter-Strike 2: Osim datuma i novog izgleda video igre na traileru prikazani i gradovi iz Ex-yu










Već duže vrijeme se pričalo o tome da je Counter-Strike 2 u razvoju zahvaljujući NVIDIA koja je greškom ostavila ime igre u jednom od prethodnih drajvera. Sada najzad dobijamo potvrdu od strane Valve da će Counter-Strike 2 izaći na ljeto 2023. godine i da donosi razna poboljšanja koja nisu isključivo kozmetičke prirode.

Prilikom “nasumične” premijere kakvu samo Valve može napraviti uočili smo jedan detalj tokom tranzicija, tačnije uočili smo nazive nekih gradova koji su poznati svim stanovnicima ex-yu regiona. Od gradova se pojavljuju Sarajevo, Višegrad, Travnik, Pljevlja, Mostar, Dubrovnik, Banja Luka, Brod i Sremska Mitrovica.

Prelazak na Source 2 engine omogućava razvojnom timu da iskoristi razne moderne tehnologije, tako da je jedna od prvih novina vezana za smoke grenades tj. dimne bombe.

One će postati potpuno reaktivne sa okolinom, tako da će biti moguće pucanjem kroz njih napraviti rupe u dimnoj zavjesi. Još jedna zanimljiva interakcija koja će uticati na gameplay je mogućnost da obična granata rasprši dimnu bombu (delimično ili potpuno), kao što je dimna bomba gasila molotovljev koktel u CS:GO.

Sve mape, pa čak i klasične poput de_aztec, su dobile grafički redizajn koji uključuje bolje osvetljenje, odsjaje, teksture i modele. Naravno sva ova poboljšanja će biti dostupna i moderima koji će imati priliku da prave još inovativnije mape u odnosu na CS:GO, pa će se možda neka od njih naći u esport rotaciji kao što je to bio slučaj sa de_cache.

Jedna od najvećih boljki CS:GO je bio tickrate i to je uz loš anti-cheat sistem bio razlog zašto je dio igrača prelazio na alternativne platforme poput FaceIT koje su podržavale 128 tick servere.

Većina igrača je očekivala da će zvanični serveri dobiti 128 tickrate podršku u odnosu na inferiornijih 64, ali je Valve otišao korak dalje i napravio potpuno nov “sub-tickrate” sistem. To znači da se od sada komande igrača neće obrađivati određeni broj puta u sekundi (64 ili 128) već će ceo netcode funkcionisati u realnom vremenu, tako da će samim tim gameplay biti daleko responzivniji.

Sve u svemu, Counter-Strike 2 izgleda kao ozbiljniji poduhvat. Ovog leta ćemo imati prilike da svjedočimo da li je Valve uspeo da reši probleme koje je CS:GO posjedovao ili je uveo nove probleme prelaskom na Source 2.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button