Sport

Enes Trumić pobjednik 4. Novogodišnjeg turnira










U organizaciji Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda” u nedelju 06.01.2019. godine sa početkom u 10.30 sati u prostorijama kluba na adresi Maršala Tita br.70 održan je 4. Novogodišnji turnir. Na turniru je nastupilo rekordnih 48 igrača. Igralo se 7 kola po švicarskom sistemu uz tempo od 15 minuta po igraču. Organizator je obezbijedio 10 redovnih nagrada i jednu specijalnu za najbolje plasiranog polaznika škole šaha Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda”.

Dosadašnji pobjednici:

Možda će Vas zanimati i:

2016. – Boris Budimir FM

2017. – Mirza Avdić

2018. – Boris Budimir FM

Poslije neizvjesnih i interastnih partija pobjednik turnira je Enes Trumić koji je iskoristio poraze u zadnjem kolu Sabahudina Buljubašića i Adnana Karahmetovića. Kao drugi je završio Fide-majstor Adnan Karahmetović godine sa 5,5 poena dok je treći završio Fide-majstor Sabahudin Buljubašić sa istim brojem poena ali sa lošijim dodatnim kriterijima. Pobjedniku turnira je pored novčane nagrade pripao i pehar.

Tuzlarije

Konačni plasman nakon 7 kola:

1. Enes Trumić (6,0 poena)

2. Adnan Karahmetović FM (5,5 poena)

3. Sabahudin Buljubašić FM (5,5 poena)

4. Jusuf Malkić (5,5 poena)

5. Ahmed Ćorić (5,0 poena)

6. Igor Iveljić FM (5,0 poena)

7. Boris Budimir FM (5,0 poena)

8. Dilaver Halilović (5,0 poena)

9. Mirza Atlić (5,0 poena)

10. Mirza Suljić (5,0 poena)

Specijalna nagrada za najboljeg polaznika škole šaha je pripala Sanjinu Čulumu. Treba spomenuti da je na turniru nastupili polaznici škole šaha: Sanjin Čulum, Osmić Enis, Šiljegović Nadina, Amer Hrnčić i Tunjić Ivan. Generalni sponzor turnira je preduzeće Cestotehnik doo Tuzla za građevinarstvo, inženjering i usluge izvođenja radova u niskogradnji. Sudijski posao na turniru je obavio Rafo Andrić.

Tuzlanski šahovski klub u februaru mjesecu 2019. godine vrši upis novih polaznika škole šaha te poziva sve zainteresovane da se prijave u prostorijama kluba na adresi Maršala Tita br.70 ili putem mejla tskslobodatuzla@gmail.com.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button