SportU fokusu

GOL U ZADNJOJ SEKUNDI: Pobjeda Labudica protiv PAOK-a! (FOTO)










Rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa savladale su večeras pred 2.000 gledatelja u Velikoj dvorani Mejdan ekipu PAOK-a iz Soluna rezultatom 31:30, u revanš utakmici 3. kola EHF Challenge Kupa. Labudice prolaz nisu izborile zbog poraza od sedam razlike u prvom meču, ali su pokazale borbenost, želju i agresivnost.

Prije početka utakmice uručene su plakete i zahvalnice zaslužnima, a među njima su bile i četiri bivše rukometašice Jedinstva: Indira Horozović, Zorica Bošković, Nermina Kušmić i Sabina Zupčević koje su dobile velike ovacije i aplauze.

Inače, utakmica je bila veoma uzbudljiva. U prvom poluvremenu nijedna od ekipa nije vodila sa više od jednog gola razlike, a gošće su na odmor otišle sa prednošću od 15:16.

Jedinstvo je u drugom poluvremenu imalo periode dobre igre. Povele su Labudice u par navrata sa tri razlike, međutim Grkinje su uvijek držale priključak te nisu dozvoljavale da se dogodi veliko čudo. Kod rezultata 30:30, Sorak je u zadnjoj sekundi pogodila za veliku pobjedu i slavlje na tribinama.

U domaćem taboru Neira Midžić je postigla osam pogodaka, Dejana Kulić sedam, dok su po pet dodale Admira Zvekić i Matea Šumelj. Kod ekipe PAOK-a devet golova postigla je Ciobanu.

Sve u svemu, publika u Mejdanu može biti zadovoljna prikazanom igrom svojih pulenki, koje su u ovom trenutku dale svoj maksimum te pokazale da se u Tuzli igra dobar i kvalitetan ženski rukomet.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button