LifestylePreporučujemo

Dan planete Zemlje u Robnoj kući Tuzlanka










Povodom Svjetskog dana Planete  Zemlje, u Robnoj kući Tuzlanka biće upriličene razne aktivnosti.

21. aprila u igraonici na četvrtom spratu Robne kuće, biće organizovana radionica. Djeca skupa sa učiteljicama i volonterima Organizacije „Osmjeh za Osmjeh“ izradiće radove na temu: voda, zrak, ljudi, biljke, koji će biti izloženi u prizemlju na Panou Planete zemlje.

Također, 22. aprila, u subotu, u periodu od 12 do 20 sati u igraonici će djeca izrađivati lutkice, igračke i slično od starog papira, kartona i raznih korištenih materijala.

Cilj ovih radionica jeste da kroz igru i zabavu skrenemo pažnju kako djeci tako i roditeljima na značaj očuvanja životne sredine u kojoj živimo i potrebu svakog pojedinca da da svoj doprinos i ponaša se savjesno prema planeti na kojoj živimo.

Dok se djeca budu zabavljala u igraonici, roditelji mogu posjetiti sajam radova, koji će biti upriličen u prizemlju Robne kuće Tuzlanka, i trajat će dva dana , 21. i 22. aprila u vremenu od 12 do 20 sati.

Učinite svoje srce plemenitim i na ovaj dan i kupite poklon napravljen od djece iz Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button