Vijesti

Situacija mirna, u podne protestni miting Srba: Vučić kaže da ovo nije kraj i da će se opet desiti













Situacija u Kosovskoj Mitrovici, nakon upada ROSU jedinica, od jutros je mirna, javljaju reporteri Tanjuga.

Dan nakon upada specijalaca na sever KiM, na glavnom trgu u Severnoj Mitrovici u podne će biti održan protestni miting Srba.

“To što je danas završena drama na sjeveru Kosova nije kraj – za sedam dana oni će to opet uraditi.” – rekao je jučer srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić o akciji Kosovske policije (KPS) koja je prijepodne, pretežito na sjeveru Kosova, uhitila 29 osoba, a među njima 19 policajaca.

Vučić je zastupnicima Skupštine Srbije, u nastavku debate o Kosovu, rekao da reakcija Srbije ubuduće više ne može biti ista.

“Uvijek ćemo se truditi da čuvamo mir, ali ćemo sačuvati i određene rezerve u vlastitom ponašanju i u vlastitoj reakciji i različite vrste iznenađenja za one koji misle da mogu maltretirati i progoniti srpski narod”, rekao je Vučić zastupnicima u Skupštini Srbije, prenosi Hina.

“U rukama Srbije “nije prevelika moć”, ali “ono malo što ima i ono što ovisi o njoj, bolje upravlja nego ranije”, naglasio je. “Samo neću da lažemo i obmanjujemo narod i govorimo da je u našim rukama prevelika moć i sila. I zato ih (Albance) toliko molim da nas ne dovedu u situaciju da moramo da štitimo vlastiti narod, samo da vode računa o tome”- upozorio je Vučić.

IZVOR: Tanjug/Hina



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button