Sport

VIDEO: Debakl i blamaža Zmajeva u Briselu!










Fudbalska reprezentacija BiH ubjedljivo je poražena od Belgije sa 4:0, u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

Naši su bili potpuno bezopasni u prvom dijelu, a jedinu priliku imao je Medunjanin u 19. minuti, kada je njegov udarac otišao preko gola. U nastavku smo gledali potpunu dominaciju domaćeg tima koji je postigao dva gola za samo tri minute.

Možda će Vas zanimati i:

U 26. minuti Spahić je postigao autogol nakon centaršuta sa desne strane, a u 29. Hazard je majstorski prevario Begovića zaobišavši ga poslije odlične asistencije Mertensa.

U drugom poluvremenu bolja igra naših, pogotovo u prvih 15-tak minuta. Međutim, treći gol Alderweirelda petom u 60. minuti nakon kornera slomio je nade da se možemo vratiti u meč.

Do kraja je najbolju šansu za Zmajeve imao Đurić jer je pogodio prečku. Lukaku je u nastavku promašio nemoguće, da bi se kasnije iskupio sjajnim golom u 79. minuti susreta.

U našoj grupi osim Belgije očekivane pobjede ostvarili i Estonija nad Gibraltarom 4:0 i Grčka nad Kiprom 2:0. Upravo protiv Kipra naša selekcija igra naredni meč, u ponedjeljak u Zenici.

TABELA

1. Belgija 6

2. Grčka 6

3. BiH 3

4. Estonija 3

5. Kipar 0

6. Gibraltar 0



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button