Muzika

Večeras drugo polufinale Eurosonga: Srbija se žali na loše uslove i da su im tražili novac za javljanje













U prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga zemlje regije nisu imale sreće pa tako u finale nisu prošle Hrvatska, Slovenija, a ni Albanija, kojoj su fanovi davali najviše izgleda za prolazak.

Loš dojam

Prema reakcijama na društvenim mrežama, u utorak se skoro niko nije proslavio. Fanovi na Twitteru pisali da je za njih prvo polufinale izrazito dosadno i da niko nije zaslužio 12 bodova. Nešto simpatija zaslužili su Norvežani, Litvanka i Ukrajinci, ali euforija je potpuno izostala. Komentirali su i nastup hrvatske predstavnice Mije Dimšić, koja nije izborila veliku završnicu.

Možda će Vas zanimati i:

Stotine stranih fanova Eurosonga smatraju da su prošle neke zemlje koje to nisu zaslužile, a da je Hrvatska nepravedno izostala s popisa finalista.

U finale su ušle Švicarska, Armenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

Kada je riječ o zemljama regije, večeras u drugom polufinalu nastupa predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta s pjesmom „In Corpore Sano“, koja je, kada je naša regija u pitanju, favorit.

Delegacija Srbije se žalila na lošu organizaciju. Šefica srbijanske delegacije Duška Vučinić-Lučić istakla je kako se Italijani nisu potrudili ni oko dizajna i veličine bine, kao i to da su im u hotelu tražili novac da se jave uživo iz lobija beogradskim medijima, pa su to morali činiti iz hotelske sobe.

Mala zemlja

Predstavnica Crne Gore Vladana Vučinić nastupa s pjesmom „Breathe“, koju potpisuje kompozitorski mag Darko Dimitrov. Istakla je da nema velika očekivanja, jer dolazi iz male zemlje, a na jednom od evrovizijskih partija se požalila na organizaciju, kao i srbijanska delegacija, jer su morali u posljednji tren vršiti izmjene u nastupima.

Sjevernomakedonska predstavnica je izazvala veliki skandal tako što je u jednom trenutku, na molbu fotoreportera, pozirala i bacila zastavu svoje zemlje na pod, što je izazvalo oštre reakcije u njenoj domovini, toliko da joj je prijetila i diskvalifikacija.

Tema 66. izdanja Eurosonga u Torinu je mir.

Ko večeras nastupa

Večeras u 21 sat počinje i druga polufinalna večer, kada ovim redoslijedom nastupaju: Finska, Izrael, Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Sjeverna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka.

U subotnje finale ide 10 zemalja.



Izvor
Avaz.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button