Lifestyle

Posebna “pametna” spužva za suđe koja će vam sama javiti kada je vrijeme za njeno bacanje













Vjerovali ili ne, istraživanja su pokazala da prosječna kuhinjska spužva može biti 200.000 puta prljavija od WC školjke.

Kako bismo spriječili širenje potencijalno opasnih bakterija, važno je redovito mijenjati spužve, ali kako znati kada im je stvarno prošao rok trajanja?

Mnogi ih predugo koriste i pokušavaju se na sve načine riješiti neugodnog mirisa koji dopire iz njih jer misle da će im pranjem produžiti rok trajanja.

Brend Skura Style iza kojeg stoje Alison Matz i Linda Sawyer zato je osmislio posebnu spužvu koja korisnicima sama javlja kada je vrijeme za bacanje.

https://www.instagram.com/p/B2eBHsUAiSV/?utm_source=ig_web_copy_link

Umjesto celuloze od kojih je napravljena većina spužvi i koja je plodno tlo za razvoj bakterija, njihove spužve napravljene su od posebne pjene koja se suši znatno brže od celuloze.

Tretirane su antimikrobnim tvarima u kojima se nalazi srebro, poznati inhibitor bakterija i pljesni, a na svakoj spužvi nalazi se površina za ribanje s uzorkom. Upravo je taj uzorak pokazatelj je li spužva za upotrebu ili ne.

Naime, kada uzorak izblijedi, onda je vrijeme da je bacimo u smeće. Ove pametne spužve mogu se kupiti preko službene stranice brenda i Amazona, a pakiranje od četiri komada prodaje se po cijeni od 15 dolara (26 KM).

https://www.instagram.com/p/B3sRm2RAmDJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button