Kultura

Mislili ste da znate sve o Prijateljima? Neki detalji su bili nepoznati godinama







Je li smijeh u pozadini bio stvaran?


Gotovo svaka epizoda serije Prijatelji je snimana pred publikom (200 – 300 ljudi). Bilo je potrebno 5 ili 6 sati za snimanje jedne epizode. Publika se najčešće sastojala od prijatelja glumaca iz serije, ljudi iz tima serije i poznatih osoba koje su bile obožavatelji serije. Kada su Prijatelji postali popularni, karte za prvi red na snimanju epizode su stajale oko 5.000 dolara.

Kako danas izgleda Rossova i Rachelina kći?


Emmu su glumile blizanke koje će 2020. godine napuniti 18 godina.

Je li ćurka koju su Monica i Joey nosili na glavi bila prava?


Courteney Cox je u jednom intervjuu rekla da je ona htjela nositi pravu puricu kako bi ju i Matt LeBlanc stavio na glavu. Nažalost, i najveća purica je bila previše mala za ljudsku glavu, pa su napravili ćurku od pjene.

Gdje je snimana uvodna špica s fontanom?

Mnogi obožavatelji vjeruju da je u špici fontana iz Central parka, ali to nije istina. Scena s fontanom je snimana u jednom od paviljona Warner Bros. studija u Los Angelesu. I muzika je bila potpuno drugačija. Matt LeBlanc je u jednom intervjuu rekao da je snimanje trajalo nekoliko sati i da su im se prsti potpuno smežurali od vode.

Cijela serija je snimana u Los Angelesu, dok su scene iz New Yorka snimane odvojeno i samo su ubačene u konačnu verziju. Neke scene su se snimale pred zelenim zaslonom.

Je li Gunther zaista barista?


James Michael Tyler, glumac koji je tumačio lik Gunthera, bio je pravi barista kada je snimanje serije počelo. On je završio glumu i radio je kao statist u nekoliko filmova. Jednom ga je prijatelj pozvao glumiti baristu koji ne izgovara tekst i sve što treba raditi je donositi kavu glavnim likovima. Kada je odlučeno da će se serija nastaviti snimati, Marta Kauffman je pitala Jamesa ima li glumačkog iskustva, nakon čega je Gunther počeo pričati s glavnim junacima serije.

Postoji li zaista serija “Naši najbolji dani”?

Da, postoji. To je sapunica koje se emitira na televiziji od 1965. godine, iako Joey nikada nije zaista glumio u njoj. Ova serija je treća serija u povijesti američke televizije po dužini emitiranja, a četvrta po broju epizoda. Jedan od razloga zašto se ova serija spominje u Prijateljima je činjenica da su očevi Matthewa Perryja i Jennifer Aniston glumili u njoj.

Kako “Ružni goli tip” zaista izgleda?

“Ružni goli tip” je krio svoj identitet skoro 20 godina, ni obožavatelji serije nisu znali tko je on. IMDB je dugo pretpostavljao da je ova uloga povjerena Mikeu Hagertyju koji je u seriji poznatiji kao domar Treeger, ali to nije istina. Zagonetka je riješena 2016. godine kada je otkriveno da je ovaj lik tumačio glumac Jon Haugen.

Kako su glumci uspijevali odglumiti smiješne scene, a da se ne počnu smijati?

Istina je da zaista nisu mogli izdržati. Na internetu možete pronaći milijun videosnimki o njihovim propalim scenama punim smijeha. Najproduktivniji glumac, kada govorimo o broju pokušaja, bio je Matthew Perry koji se često smijao i nasmijavao sve oko sebe.

https://www.youtube.com/watch?v=zg57h50FaJ8&feature=emb_title

Izvor: Klix.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button