KulturaTuzlaU fokusu

Događaj na koji se ide! Izložba konceptualne umjetnice Edine Selesković u Tuzli










“Think Freedom” nastavlja misiju: Poruke mira, slobode, tolerancije i ljubavi Edine Selesković

U sklopu Festivala savremene žene u  Međunarodnom ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli u subotu 21.04.2018 sa početkom u 13:30h Edina Selesković naša Tuzlanka i američko-bosanska umjetnica prezentovat će niz fotografija sa putovanja projekta “THINK FREEDOM”.

“Think freedom – between today and tommorow” – instalacija je koja sa sobom nosi poruku koju svakim svojim djelićem, svakim ispisanim slovom i svakom skulpturom širi poruke mira, tolerancije, poruke slobode, zajedništva, ljubavi, ujedinjenja s ciljem spajanja mladih generacija sa nevjerovatnom snagom savremene umjetnosti. Instalacija je sastavljena od više hiljada stilizovanih ptica izrađenih pojedinačno od metala srebrne boje i postavljenih u impresivnoj formaciji jata.

Naša konceptualna umjetnica  i ujedno Super Žena danas slovi za jednu od najpoznatijih savremenih umjetnica u BiH. Plijeni pažnju svjetske javnosti a nalazi se i na spisku 1.000 slikarki SAD-a koji je objavljen od Nacionalnog muzeja žena u umjetnosti iz Washingtona.

 “Vizuelno stvaranje ne bavi se samo komunikacijom već i sposobnošću postavljanja naših ideja u tuđe umove te, izražavanja i razumijevanja koncepata daleko iznad onoga što možemo objasniti riječima. To je ono što je stvorilo moderan svijet i što ga okreće.” Ističe jedna od glavnih kreatora Festivala savremena žena.

Sunčica Kerošević



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button