ArhivaU fokusuVijesti

Promovisana četvrta generacija diplomanata Visoke škole eMPIRICA










U ponedjeljak, 04.03.2019. godine, održana je svečana promocija četvrte generacije diplomanata Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom. Visoka škola eMPIRICA je ovom prilikom ispratila 25 diplomanata – 15 Bachelora poslovne informatike i 10 Bachelora inženjerske informatike. Diplomanti Poslovne informatike bogatiji su za dvije diplome – Visoke škole eMPIRICA i Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane. Diplomanti Inženjerske informatike, osim diplome Visoke škole eMPIRICA, vlasnici su i četiri međunarodno priznata certifikata Cisco akademije mrežnih tehnologija.

Kroz četiri generacije na Visokoj školi eMPIRICA je diplomiralo 62 studenata. Njih 90% je zaposleno, a veliki broj njih je zaposlenje pronašlo već tokom studija. Višestruki su razlozi za tako visoku stopu zapošljivosti, Visoka škola eMPIRICA školuje najtraženije kadrove na tržištu rada – samo u BiH nedostaje 6000 IT stručnjaka, a znanja i kompetencije koje studenti ponesu sa Visoke škole eMPIRICA su visoko cijenjeni u svim organizacijama u kojima rade, od privatnih IT kompanija do javnog sektora i javne uprave. Od zadnje promoviranih 25 diplomanata, njih 20 već radi u struci u kompanijama kao što su Ministry of Programming (Sarajevo), Klika (Sarajevo), Komunalno preduzeće Brčko, a neki su zaposlenje pronašli u inostranstvu – Njemačka, Holandija, Hrvatska.

U svečanoj i prijatnoj atmosferi uzvanicima se obratio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić.

Dragi bachelori vi ste ono što ova zemlja treba, intelektualni, kulturni i moralni kapital. Ovo je poseban dan za vas, ovo je naravno poseban dan i za naš fakultet. Vi ste dokaz da smo nešto kvalitetno i vrijedno napravili. Obrazovali smo vas u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a svjedoci smo da bez uspješnog ICT sektora niti jedan drugi dio privrede i društva ne može biti konkurentan i dovoljno efikasan. Zbog toga sam uvjeren da pronalaženje dobrog i kvalitetnog zaposlenja za vas neće biti problem.”, te dodao: Naša namjera je bila da studentima omogućimo školovanje za jedno od najatraktivnijih zanimanja u svijetu, prvenstveno uzimajući u obzir činjenicu da samo u Evropi danas nedostaje milion IT stručnjaka. Uvjeren sam da smo u toj namjeri uspjeli”, rekao je u pozdravnom govoru gospodin Mujačić.

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA ove godine upisuje svoju petu generaciju studenata u Tuzli i osmu generaciju u Brčkom, a ove godine će biti organizovana i promocija prve generacije diplomanata u Tuzli. (www.empirica.ba)

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button