BiH

Dodik: Nisam švercovao cigarete u ratu, bio sam komandir čete Vojne policije VRS













“Može sve da se ispita, sve stoji na uvid, sva dokumentacija, prema tome, nema potrebe da objašnjavam nešto što sam već objasnio i dokazao, ugovori postoje, stanovi su nedavno prodani, nema ništa novo u tom pogledu”, kazao je Dodik u Banjoj Luci prilikom polaganja kamena temeljca za novi tržni centar Delta Planet.

Na Mektićeve tvrdnje da će prezentovati javnosti dokaze o Dodikovoj umiješanosti u šverc cigareta tokom rata, Dodik je rekao da ne živi pod ucjenama i ne bavi se Mektićem.

Možda će Vas zanimati i:

“Što se tiče mog ratnog učešća, o tome govori najviše odlikovanje koje sam dobio od Karadžića tokom rata, dakle odlikovan sam kao poslanik u to vrijeme, moj ratni raspored je bio na aerodromu u Banjoj Luci, bio sam komandir čete Vojne policije. Sredinom rata Narodna skupština RS, gdje sam bio u manjini, donijela je odluku da se svi poslanici s ratnim rasporedom od tog momenta vode u Narodnoj skupštini i naša obaveza je bila da učestvujemo u radu Narodne skupštine. Bio sam na većini tih sjednica, ovdje u Banjoj Luci pa do mnogih na Palama, u Zvorniku, Bileći i Novom Gradu. Moja obaveza u tom pogledu i moje učešće su veoma poznati, sve ostalo je dio spekulacija koje se vuku od ranije, ali to nemojte shvatiti kao odgovor, pogotovo ne Mektiću, to je već nekoliko puta reciklirano u javnosti. Ja sam ponosan na svoje učešće, nikada to nisam javno govorio. Dakle, bio sam komandant čete Vojne policije na aerodromu godinu dana, na aerodromu koji je u to vrijeme bombardovan i granatiran i tada sam, kao čovjek koji se bavio biznisom i prije rata, pomagao da se promptno osposobi pista i ulagao sam svoja lična sredstva kako bi avioni mogli što brže i sigurnije da polijeću, objašnjavati to sada je suvišno”, rekao je Dodik i dodao da će nastaviti govoriti o političkim procesima u zajedničkim institucijama u BiH.

Iz njegove firme, koju je posjedovao prije rata, od 196 zaposlenih, 42 je bilo angažovano u tadašnjoj Vojsci Republike Srpske i sve vrijeme su redovno primali platu, također je izjavio Dodik.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button