Vijesti

Ko je bio Deki Bosanac: Rođen u Sarajevu, “skinuo” Jotku, pa jučer ubijen nasred ulice













Kruševljanin Dejan Steljić, zvani Deki Bosanac, ubijen je jučer u Kosovskoj Mitrovici, a za taj zločin osumnjičen je Mića Urošević (38), zvani Četnik iz Aleksinca, koji je u bjesktvu od 2014, kada je u obračunu kriminalnih grupa likvidirao jednog, a ranio drugog rivala.

Iako su se pojavile informacije da je Mića Urošević uhapšen, regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić nije mogao to da potvrdi, piše Blic.

– U vezi sa ovim slučajem, u prostorijama Regionalne istražne jedinice trenutno se nalazi jedna privedena osoba kojoj je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinila ubistvo – rekao je Bojić, ne navodeći više detalja jer je istraga u toku.

Žrtva Dejan Steljić je dobro poznat srpskoj policiji, a rođen je u Sarajevu. Kada je počeo rat u BiH, s porodicom se preselio u Kruševac i odmah pridružio tamošnjim kriminalcima.

Zbog nasilne prirode zauzeo je visoko mjesto u kriminalnoj hijerarhiji.

Bio je u sukobu sa Zoranom Jotićem Jotkom, jednim od vođa kruševačkog podzemlja koji je uhapšen u akciji “Sablja”.

Devedesetih je bio sumnjičen za ubistvo jednog od Jotkinih saradnika, ali je kasnije oslobođen te optužbe.

Dejan Steljić zvani Deki Bosanac

Važio je, sa Goranom Obradovićem, zvanim Šuša, za vođu kruševačke kriminalne grupe koja je posle razbijanja Jotkinog klana preuzela primat i, navodno, novac zarađen od prodaje heroina i kokaina prala ulaganjem u nekretnine, a sumnja se i da su se bavili zelenašenjem i preprodajom automobila. Šuša je ubijen u septembru 2014 godine.

Bosanac je bio uhapšen u augustu 2011. godine zbog sumnje da je 1. jula u diskoteci “Trokadero” u Budvi, prijetio pištoljem M.J. pripadniku Policijske uprave Kruševac koji je u tom trenutku bio na odmoru.

 

Streljić se sumnjičio da je prijetio kako bi M. J. naterao da promeni iskaz dat sredinom juna, kada je osumnjičeni napao policajce u Kruševcu.

– Sredinom juna, prilikom rutinske kontrole, kada su ga policajci iz PU Kruševac legitimisali, Streljić ih je napao. Zbog toga je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog ometanja službenog lica na dužnosti. Protiv njega se, inače, vode sudski postupci zbog istih tih krivičnih djela. Među policajcima u interventnoj patroli bio je i M. J., koji je dao iskaz o celom incidentu – kaže izvor Blica iz MUP-a Srbije.

Poslije tog napada, Streljić je pobjegao iz Srbije, i prema operativnim informacijama krio se na teritoriji Kosova, ali i u Budvi. Upravo u prijestonici crnogorskog turizma, u diskoteci “Trokadero”, u noći između 1. i 2. jula ugledao je policajca M. J. koji je bio na odmoru. Sa još nekoliko momaka prišao je M. J., izvadio pištolj i cijev prislonio policajcu na grudi.

– Počeo je da prijeti. Vikao je: “Nije ti ovo Kruševac, ovo je druga država, vidjećeš šta će da te snaći” i “Pazi šta pričaš na sudu”. Iako mu je cijev pištolja bila prislonjena na grudi, M. J. je uspio da se otrgne i istrči iz diskoteke – ispričao je tada izvor Blica.

Protiv Dejana Streljića je do sada podneto više od 50 krivičnih prijava. Već četiri godine u kruševačkom Osnovnom sudu se protiv Streljića vode postupci zbog napada na policajce i nasilničkog ponašanja, ali za sada nema presude za to.

Njenovo tijelo pronađeno je juče u 5.30 sati u Ulici cara Dušana u Kosovskoj Mitrovici, a ubijeni kod sebe nije imao nikakva dokumenta, pa se za potvrdu identiteta i sumnje da je likvidiran Deki Bosanac čeka rezultat obudikcije ili da ga neko od rođaka prepozna.

– Na tijelu su bili vidljivi tragovi krvi na stomaku – dodao je Bojić za Blic.

Mića Urošević zvani Četni

Pored beživnotnog tijela nasred ulice nađen je i automobil “ford focus”. Na automobilu su bila otvorena vozačeva vrata što ukazuje na to da je žrtva možda pokušala da pobjegne ili potraži pomoć u nekoj od obližnjih kuća.

Koji je motiv ovog zločina zasada nije poznato i trebalo bi da bude utvrđeno istragom.

Ko je Četnik?

Mića Urošević, zvani Četnik, iz Aleksinca, od srpskog pravosuđa u bjekstvu je skoro četiri godine, a za njim je bila raspisana poternica zbog ubistva Aleksandra Jocića (29) iz Aleksinca i ranjavanja Saše D. (38) 2014.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button