SportU fokusu

Enes Latifagić za Kameleon: Liga 6 nije neostvariv cilj













Sedmo mjesto u domaćem prvenstvu svakako je neuspjeh za tuzlansku Slobodu, iz čijih redova svake godine najavljuju borbu za vrh. Ekipa je ponovo u trenažnom procesu, tu su dva nova igrača i tri nova trenera koja će pokušati ostvariti bolje rezultate nego je to bilo na jesen.

Ekipu su nakon odlaska Velimira Gašića preuzeli Eldar Kavgić, Azur Sakić i Adnan Žunić. Prvi tim Slobode napustili su Lužaić i Silađi, dok su stigli Amerikanci Harris i Taylor.

Okosnica tima je i dalje tu. Kapiten Enes Latifagić kazao je kako je ekipa psihološki pala nakon vezanih poraza u prvom dijelu sezone. Ipak, kaže kako je odmor dobro došao.

“Odmorili smo se fizički i prihički smo se pripremili za ono što nam slijedi, a to su utakmice u srijedu u Gračanici i za vikend kući protiv Vogošće. Mi i dalje težimo ka ostvarenju našeg cilja, a to je Liga 6. Naši konkurenti nam bježe svega dvije pobjede, tako da mislim da to nije neostvarivo”, kazao je Latifagić u razgovoru za Kameleon.

Kapiten Slobode smatra kako se dolaskom novih trenera nije mnogo promijenilo, međutim i da svaki trener ima drugačiji način rada.

“Eldar je već dugo sa nama. Sada smo u ‘relax’ momentu i okrenuli smo se timskom napretku igre. Mislim da je pozitivna stvar što je klub ustupio povjerenje ovim trenerima. Jako bitan faktor je ta pozitivna energija, za koju smatram da će nam pomoći u narednom periodu”, dodao je Latifagić.

Slobodu u srijedu u Dvorani Luke u Gračanici očekuje finalna utakmica Kupa TK protiv istoimenog rivala, dok za vikend u Mejdan stiže Vogošća sa kojom Tuzlaci nastavljaju takmičenje u domaćem prvenstvu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button