SportU fokusu

PRAZNIK FUTSALA: 80 timova iz regiona stiže u Tuzlu, osigurane i nagrade za publiku (FOTO)










Sve je spremno za IV Otvoreno prvenstvo Grada Tuzla u futsalu. Rečeno je to na današnjoj konferenciji za medije kojeg je organizirao MNK Bosna Kompred, čiji su ljudi “glavni krivci” što ovaj turnir iz godine u godinu sve više napreduje.

Prvenstvo će prvi put nositi ime “Bedri Limani”, po čovjeku koji više nije sa nama, legendi Bosna Kompreda i jednom od utemeljitelja malog fudbala u BiH.

“Učestvuje tačno 80 ekipa iz cijele regije, a igraće se utakmice u osam kategorija. Za najbolje smo obezbijedili vrijedan nagradni fond, pa će tako pobjednik u seniorskoj kategoriji dobiti 4.000 KM, a drugoplasirani će inkasirati 1.000 KM. U kategoriji veterana za prvo mjesto obezbijedili smo 700 KM, za drugo 300 KM, a kod juniora prvoplasirani će dobiti 500 KM, a drugi 200 KM. Najbolji u ostalim kategorijama će dobiti pehare, medalje i vrijedna priznanja”, rekao je za Kameleon Mirsad Ovčina, predsjednik MNK Bosna Kompred.

Ovčina je pozvao publiku i ljubitelje malog nogometa da dođe u što većem broju, jer su za njih obezbijeđene i vrijedne nagrade.

“Za publiku sa kupljenom ulaznicom smo pripremili vrijedne nagrade, glavna je televizor Telefunken, a tu su i ostali kućanski aparati. Ulaznica za svih pet dana turnira iznosi 3 KM. Sve utakmice će se igrati u Maloj dvorani Mejdan, a završnica, u subotu i nedjelju u Velikoj dvorani”, dodao je Ovčina.

IV Otvoreno prvenstvo Grada Tuzla u futsalu počinje u srijedu, 17. januara, a prve utakmice su već od 9 sati. Svečano otvaranje turnira je u nedjelju od 15 sati, a u večernjim satima, istog dana planirana su i finalne utakmice.

Nakon konferencije za medije, izvršen je žrijeb grupa u svim kategorijama, a raspored utakmica možete pronaći na FB stranici MNK Bosna Kompred.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button