BiH

SDP traži strožije kazne za drske vozače i huligane na utakmicama













Vlada Fadila Novalića odbila je pooštriti kazne za drske vozače koji divljaju po cestama Federacije, a smatra kako nisu potrebne ni oštrije kazne za huligane koji prave nerede na sportskim događajima.

Vlada FBiH ovih dana radi izmjene Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Izmjene su usvojene na Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, a u srijedu će se naći i pred delegatima u Domu naroda PFBiH.

Možda će Vas zanimati i:

Zanimljivo je da tokom rasprave o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona FBiH pred Zastupničkim domom prošle sedmice Vlada nije usvojila nijedan od 16 amandmana Kluba SDP-a. A, objašnjavaju iz SDP-a, kroz amandmane su tražili samo veću sigurnost svih građana u Federaciji.

Osim oštrijih kazni za drske vozače i huligane na utakmicama, SDP je tražio i oštrije kazne za krađu, nasilničko ponašanje u porodici, oštrije zatvorske kazne za nanošenje tjelesnih povreda…

Statistički podaci alarmatno upozoravaju da je broj krađa u FBiH u konstantnom porastu. Raste i broj nasilničkog ponašanja, naročito među mladima. Alarmantan je i broj žena koje traže pomoć sigurnih kuća.

Izvor: NAP



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button