Preporučujemo

NIJE VIAGRA! 9 stvari koje će dokazano poboljšati vaš seks










Od nošenja čarapa u krevet do nekih biljaka poput sibirskog ginsenga, postoje načini koji dokazano djeluju na veće, ali i dulje zadovoljstvo u krevetu

Afrodizijaci mogu djelovati na dva načina. Ima onih koji stvaraju seksualnu želju tako da djeluju na um, a ima i onih koji stvaraju želju šaljući impulse u pojedine dijelove tijela. Primjerice, mnogi povećavaju protok krvi u spolne organe i na taj način mogu simulirati seksualni nagon te pozitivno djelovati na povećanu želju za seksom u oba spola. Priroda se pobrinula i za dobrobit našeg seksualnog života, samo treba znati za kojom hranom i biljnim dodacima posegnuti te izbjeći kemijske pripravke, poput Viagre.

Možda će Vas zanimati i:

1. Nošenje čarapa olakšava orgazam kod žena

Nošenje čarapa tijekom seksa povećava šanse za orgazmom, potvrdili su nizozemski istraživači. Hladnoća smanjuje želju za seksom kod oba spola, a ženama je osim topline da bi se oraspoložile za seks potreban osjećaj sigurnosti i opuštenosti. 

2. Začinjena hrana dobro djeluje na muški libido

Muškarci koji obožavaju začinjenu hranu najčešće imaju višu razinu spolnog hormona, testosterona od onih koji takva jela ne jedu, potvrdila je francuska studija. 

3. Bademi za žene i za muškarce

Oko 30 grama badema osigurava 35 posto dnevne doze vitamina E, koji poboljšava funkciju spolnih organa. Sadrže i visoke razine magnezija, fosfora i cinka koji stimulira libido kod muškaraca.

4. Čaša piva za intenzivniju erekciju

Unatoč vjerovanju da alkohol loše djeluje na seksualne moći muškarca, najnovije studije pokazuju da će do pola litre piva produljiti trajanje seksa. Pivo oslobađa velike količine fitoestrogena, koji dokazano odgađaju orgazam. Riječ je o biljnim tvarima u pivu koje djeluju slično kao ženski spolni hormon estrogen, što omogućuje muškarcima da “izdrže dulje”. 

5. Sibirski ginseng je prirodni stimulator

Ova se biljka od davnina koristi kao prirodni lijek za umor i manjak energije. Osim toga, sibirski ginseng jača sposobnost tijela za odupiranje stresu, a dokazano povećava seksualnu izdržljivost te libido kod žena i muškaraca. 

6. Med su koristili u Perziji

U drevnoj Perziji parovi su nakon vjenčanja na medenom mjesecu pili med za uspješan brak. Med je bogat b vitaminima (potrebnim za proizvodnju testosterona) te mineralima, kao što je bor (pomaže u metabolizmu i iskorištavanju estrogena). Neke studije pokazale su da med može i povećati razinu testosterona u krvi.

7. Maca prah budi žensku želju

Maca korijen u prahu jedan je od najpopularnijih predstavnika superhrane među ženama jer osjetno doprinosi povećanju energije. Maca je ujedno bogat izvor vitamina i minerala te sadrži vitamine B1, B2 te B3 koji doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, održavanju normalnih sluznica i zdrave kože. Povećava cirkulaciju do genitalija, što rezultira većom plodnosti i poboljšanju spolne želje kod žena.

8. Cordyceps gljiva za one preumorne za seks

Drevni kineski afrodizijak ljekovita je gljiva super moćnog djelovanja. Stimulira cirkulaciju i pomaže kod simptoma kroničnog umora. Cordyceps je gljiva koja se tradicionalno koristi za podizanje energije i kod oslabljenog imuniteta, kao i kod smanjenog libida i seksualne izdržljivosti. 

9. Anis u klimakteriju

Stari Grci i Rimljani vjerovali su da bi mogli povećati libido i želju za seksom žvakanjem sjemenki anisa. Anis se koristio i kao estrogeni dodatak koji povećava proizvodnju mlijeka, potiče menstruaciju, olakšava porođaj, smanjuje simptome muškog klimakterija, a isto tako poboljšava libido.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button