BiH

Hitna pomoć nije htjela doći po srčanog bolesnika, na hitni poziv odgovorili: “Dovezite ga sami”













Ahmet Mustafić iz Bosanske Bojne, selo u blizi Velike Kladuše, iako bolestan nije mogao dobiti uslugu prijevoza vozilom hitne pomoći. Naime, ova pogranična općina posjeduje samo jedno sanitetsko vozilo koje intervenira isključivo na području grada, dok svi ostali moraju doći lični automobilom – javljaju Krupljani.ba.

Mustafić nije imao mogućnost da se vlastitim automobilom doveze u Dom zdravlja Velika Kladuša jer ga nema, a sanitetsko vozilo u ovom gradu ne ide izvan granica grada. U Dom zdravlja Velika Kladuša Mustafića je dovezao komšija, a tamošnji doktori su ga uputili u Kantonalnu bolnicu udaljenu skoro dva sata vožnje, a kako ni u Domu zdravlja nisu imali slobodno vozilo, Mustafića je u Bihać odvezao komšija.

– Nismo dužni izlaziti na teren jer je većina tih izlazaka, nažalost, medicinski neopravdana, kratko je kazala Samra Alibegović, šefica Službe hitne pomoći Velika Kladuša.

Mustafić je ipak na vrijeme stigao u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a dijagnoza je bila srčani udar. Iako se to desilo svega desetak kilometara od Velike Kladuše sanitetsko vozilo nije moglo doći po ovog pacijenta – zaključuju Krupljani.ba.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button