KulturaSuper vodič - Gdje izaći

Zijah Sokolović dolazi u Živinice

Maestro monodrame Zijah Sokolović dolazi u Živinice, gdje će u četvrtak, 27. aprila u velikoj sali BKC odigrati “CABAres, CABArei”, predstavu koju kritičari decenijama ocjenjuju najboljim ocjenama, a publika širom svijeta dočekuje ovacijama.

Iako ga je autor nazvao kabaretom, riječ je o posve ozbiljnoj stvari, ne samo zato što Sokolović bez pomoći svjetlosnih efekata te zvučnih i drugih kulisa drži gledateljevu pozornost prikovanu uz predstavu puna dva sata, nego i zato što je njegov komad zapravo nemilosrdno razgolićavanje života!

Možda će Vas zanimati i:

Umjetnik koji je pošteno zaradio više od 50 esnafskih nagrada, pisac i glumac uz kojeg smo odrastali i kroz čije bravure smo upoznavali lice i naličje života, ovoga puta govori o upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama…

Kabare počinje u 20 sati, a karte po cijeni od 7 KM mogu se nabaviti u Gradskoj biblioteci ili rezervisati na telefon: 061/146-481.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button