Zanimljivosti i zabava

Majka izgrdila sina na Facebooku i postala hit













Terri Day Evans bila je šokirana kada je čula da je njen 12-godišnji sin toliko snažno stao vršnjakinji na nogu da joj je polomio štiklu. Ona je zbog toga riješila da ga javno izgrdi, putem objave na Facebooku, tako da to vide svi njegovi drugari – ali nije ni sanjala da će njen status postati viralan.

Uz hashtag #Iwillnothaveabullyinmyhouse (neću da imam nasilnika u kući), Terri je sinu uputila javnu grdnju, i ujedno mu je objasnila šta će mu biti kazna.

“Apsolutno sam zgađena što je mom sinu djelovalo prikladno da stane na nogu i uvrne stopalo djevojčici u školi tom snagom da joj je polomio petu na cipeli. Reći ću ti nešto, Jakobe. Ako ti se desi da samo pogledaš nekoga poprijeko, ja ću te lično odvesti kod njihovih roditelja i reči im da ti daju da radiš kućne poslove, onoliko koliko oni žele… Pozdravi se sa parama koje si dobio za rođendan, jer ćeš od toga djevojčici da kupiš nove cipele i buket cvijeća”, napisala je mama, i pritom je tagovala svog sina Jacoba.

terri12

Post je ubrzo prikupio preko 55.000 lajkova, ali i mnogo negativnih komentara. Mnogi su joj zamjerili što nije sa sinom pričala u četiri zida, a ne da ga javno grdi i osramoti. Ali ova mama, kojoj očigledno ne pada na pamet da toleriše bilo kakvu vrstu nasilja, pa ni onu online, nije dala da je zbune, te je brzo editovala status.

“Ne zanima me ko se slaže sa mojom tehnikom vaspitanja, moj sin je ponizio djevojčicu i, bez obzira na njegovo razmišljanje (a mislio je da je neće povrijediti i da će eventualno da izgubi ravnotežu) ona se svejedno rasplakala. Zamislite samo, možda je ta djevojčica već napustila staru školu jer su je tamo maltretirali… Kako bi se tek onda osjećala zbog glupavog poteza mog sina?”, između ostalog je napisala Terri.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button