ArhivaKameleon projekti

Želiš svoje da tvoje umjetničko djelo vide svi? Prijavi se na Outdoor Art Expo










Želiš da se tvoj glas daleko čuje? Stvaraš umjetnost i pitaš se kako doći do publike? Agencija Colosseum u saradnji sa Radio Kameleonom poziva domaće i međunarodne umjetnike da prijave svoja orignalna umjetnička djela slike, crteže, colaže, digital art i druge 2D umjetničke radove na temu #ZaJoš30Godina. Gdje vidiš sebe za 30 godina? Gdje vidiš svoje okruženje za 30 godina?

Odabrani umjetnici bit će dio Outdoor Art Expo izložbe u javnom prostoru. Outdoor i online izložba stilizirane su kao tradicionalna galerijska izložba, ali sada grad postaje naša galerija. Strateški prezentiran, svaki je billboard je osmišljen kako bi pojačao doseg umjetnosti u našem društvu i prezentovao viziju umjetnika naše budućnosti. Outdoor Art Expo TK je održiv umjetnički medij koji umjetnost izvlači iz njenih normalnih granica i klastera i omogućava čudesno nenamjerno otkriće koje ljude budi iz svakodnevice. On je kanal za širenje raznolikosti – kulturnog, filozofskog, duhovnog, ćudljivog, upečatljivog i uzvišenog.

Možda će Vas zanimati i:

Sve što trebaš da uradiš je da ispuniš obrazac na: https://colosseum.ba/outdoor-art-expo/ i priložiš svoj rad. Rok za prijavu radova je 26.11.2022.

Posljednjih 30 godina bilo je ispunjeno odrastanjem i transformacijom. A sljedećih 30? Jedino u što smo sigurni je da ćemo biti zajedno. Pozivamo vas da zajedno odsanjamo našu budućnost… da se zajedno upitamo gdje ćemo biti za 30 godina. Radio Kameleon za budućnost: multimedijalna platforma koja sa personaliziranim iskustvom svakog korisnika kreira sadržaj, od analognog do digitalnog

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button