Vijesti

Srbija predala stan Sloveniji od 20 miliona dolara. Jack Nicholson ga želi kupiti.







Srbija predala Sloveniji stan koji je 1975. godine kupila SFRJ za 100.000 dolara, potom je zapušten do nivoa ruine, a sada ima milionsku vrijednost.

Nekretnina o kojoj se najviše priča povodom podjele imovine bivše Jugoslavije je stan na Manhattnu, a mediji licitiraju sa cjenama ove nekretnine od 12 do čak 20 miliona dolara.

Možda će Vas zanimati i:

Adresa je Peta Avenija, vlasnik je Slovenija, a zainteresovani kupac je holivudski glumac Jack Nicholson

Prema pisanjima hrvatskih medija, stan ima 400 kvadratnih metara, a procjenjen je na 20 miliona dolara.

Bio je prazan punih devetnaest godina jer se države bivše SFRJ nisu mogle dogovoriti o vlasništvu. U međuvremenu, Srbija je popustila.

Srbija počinje da se odriče ovih nekretnina, uglavnom zbog visokih troškova koje su plaćali desetinama godina. Na primjer, održavanje stana na Petoj aveniji košta 14.000 dolara, što znači da je od preuzimanja ove obaveze, Srbija platila ukupno 2,7 miliona dolara.

Prodaja diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ se nalazi u Tokiju, Bonu, Bernu i New Yorku a između ostalog, u novoj slovenskoj imovini je i šestosobni apartman na Manhettnu.

Ovo je rezultat dogovora pet država nasljednica bivše Jugoslavije – Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Slovenije, postignut prošlog petka na sastanku u slovenskom Kranju.

Idući sastanak o prodaji nekretnina zakazan je za mart 2017. godine u Beogradu.

Izvor: telegraf.rs



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button