Sport

Spaleti: Toti? Da sam znao, ne bih preuzeo Romu










Trener Rome Lučano Spaleti rekao je da mu je dosta priča o kapitena “Vučice” Frančesku Totiju, a čak je istakao da ne bi ni prihvatio posao da je znao da će to biti toliko mučna tema.

Toti trenutno igra svoju 25. sezonu u Romi, u kojoj je i ponikao, a klub je nedavno objavio da će se legendarni kapiten povući na kraju sezone, kada mu istekne ugovor.

Spaleti je ove sezone sporadično ukazivao priliku Totiju, pa je tako upisao samo 15 nastupa u Seriji A, od čega je samo jednu utakmicu započeo kao starter. Dva puta je ušao na poluvremenu, a na ostalim mečevima je ušao kada je do kraja ostalo manje od 20 minuta igre.

Da mogu da vratim vrijeme, nikada ne bih preuzeo Romu“, rekao je Spaleti na pitanje zašto nije uveo Totija u igru u pobedi nad Milanom rezultatom 4:1 u nedjelju, „Kada ga ubacim u igru u poslednjih pet minuta, kažete mi da pravim budalu od njega i da nemam poštovanja prema njemu“.

Italijanski stručnjak je potom nastavio svoju priču i novinare pozvao da nađu rješenje šta zapravo treba da uradi.

Kada sam stigao u Romu, rekao sam da nije na meni da se staram o Totijevoj zaostavštini, već da se brinem o Totiju kao fudbaleru. Prošle sezone je iskoristio većinu prilika i sjajno je završio sezonu, ali ne znam šta da radim sada. Moramo da zadržimo šanse da budemo drugi. Žao mi je, biću oprezniji sljedeći put. Sljedeći put ćemo sarađivati, glasat ćemo i oni koji dobiju najviše glasova će igrati“, naglasio je Spaleti.

Roma tri kola pre kraja drži drugo mesto u Seriji A sa sedam bodova manje od vodećeg Juventusa, a jednim više od Napolija na trećem mestu. Sljedeća utakmica “Vučicu” čeka naredne nedjelje, kada dočekuje “Staru damu”, a taj duel mogao bi da riješi prvenstvo.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button