BiH

Mahir Mešalić: Osman Suljagić (SDA) – Federalna Dušanka Majkić










Osman Suljagić (SDA) – bivši načelnik općine Srebrenik i sadašnji zastupnik iz izborne jedinice 403 izabran od građana Tuzle,  Srebrenika, Lukavca i Čelića je 15. decembra 2015. godine uputio zahtjev za penzionisanje.

Isti dan je podnio zahtjev za naknadu za penzionisanje u iznosu oko 17,000 KM zbog odlaska u penziju a zatim i zahtjev za ponovno zasnivanje radnog odnosa sa Parlamentom FBiH.

To se nažalost dešavalo u vrijeme kada je u Budžetu FBiH izdvojeno 0 KM za sport i kulturu.

Sve što je ova persona uradila u trajanju ovog mandata u parlamentu jeste jedna replika upućena meni u odbrani banovićkog lobija SDA, jer sam smatrao i smatram da Skupština TK tj. Senad Alić i njihove odluke nisu obavezujuće za moj rad i da ja, na to neću nikada pristati. Na hodniku parlamenta mi se izvinjavao jer kako kaže “morao je braniti” svog partijskog šefa iz TK.

Čovjek je valjda čuo kako je Majkićka (SNSD) uzela dobru lovu pa je “patriotski” podnio zahtjev po istom zakonskom standardu.

Izgleda da ona narodna, para nikad dosta, istinita pa tako da Suljagić Osmanu nisu bili dovoljni ni načelnički ni zastupnički mandati pa je odlučio da “brani” TK i Srebrenik inkasirajući 17,000 KM. A nije još ni otišao u penziju nego su mu glasači omogućili da zasnuje iz penzije radni odnos ponovno u Parlamentu FBiH.

Sve po Zakonu, legalno, ujedinjeno u otimačini naših para.

 

 

 

Izvor: front slobode



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button