SportTuzla

FOTO GALERIJA // KBS Tuzla Sinbra u Mejdanu ugostio 1000 karatista iz 8 zemalja!













U SKPC Mejdan u Tuzli danas se održao 18. po redu Internacionalni karate kup TK Open / III Memorijalni turnir “Fuad Hadžiavdić Fudo”, koji je premašio sva očekivanja i na jednom mjestu okupio neke od najboljih karatista sa ovih prostora.

Klub borilačkih sportova “Tuzla Sinbra” bio je domaćin ovog prvenstva, a na sedam tatamija u velikoj dvorani nastupilo je skoro 1000 karatista iz 50 klubova. Posebnu draž dalo je i to što su specijalni gosti, vrhunski sportisti koji visoko kotiraju na svjetskoj karate listi, bili i predstavnici reprezentacija Turske, Bugarske i Kuvajta, a rame uz rame sa njima su stali i gosti iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i karatisti iz Bosne i Hercegovine.

Cjelokupno takmičenje proteklo je tačno onako kako je i zamišljeno, bez ijednog propusta, a razlog tome je vrhunski uigran organizacioni odbor KBS “Tuzla Sinbra”. 

Nizali su se danas fenomenalni, besprijekorni karatisti, kvalitetne borbe, stotine poena, atraktivni potezi, odlična tehnika, što je definitivno potvrda činjenice da je ovo jedan od najprestižnijih i najkvalitetnijih karate takmičenja na ovim prostorima.

Prvobitni plan bio je da se takmičenje održava dva dana, no, kalendar proljetnih takmičenja je zgusnut, te su organizatori odlučili da se sve održi samo danas.

Sudijsku organizaciju današnjeg prvenstva činilo je 50 vrhunskih sudija, koji su na akcije takmičara djelovali jako brzo, te je sve proteklo bez propusta, prespavanih poena i velikih povreda.

TK Open se održava u povodu dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i centralna je manifestacija obilježavanja 20 godina postojanja i rada sportskog kolektiva KBS Tuzla Sinbra.

U 18 godina postojanja na ovom internacionalnom karate kupu učestvovalo je nekoliko desetina hiljada takmičara iz više od 40 zemalja svijeta.

Rezultate možete pogledati OVDJE.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button