BiHSportTuzlaVijesti

Kuglaši Slobode sa reprezentacijom BIH nastupaju na Svjetskom prvenstvu













Tiho i bez velike pompe dva igrača tuzlanske Slobode (Senad Jogunčić i Nermin Kasumović) otišli su put Varaždina gdje danas sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Italije otvararaju nastup na Svjetskom prvenstvu.

Rezultati koje postižu Senad i Nermin kao i poziv u reprezentaciju je ogroman uspijeh i svojevrstan podvig kada uzmemo u obzir činjenicu da već dugi niz godina treninge i utakmice ne obavljaju u svom gradu nego u susjednom Lukavcu ali i širom BiH i regiona ali to je dokaz da se trud, upornost i zalaganje uvijek isplati.

Možda će Vas zanimati i:

Pored navedenog dvojca za reprezentaciju BIH će još nastupati: Pere Petrić (KK Posušje), Marko Trklja (KK Borac Banja Luka), Muamer Bešić i Nermin Hrustemović (KK Rudar Kakanj), Nemanja Galić i Dragan Šukalo (KK Ada Banja Luka) i Đorđe Mandić (KK Kozara Gradiška), selektor je Robert Blaha. Reprezentacija je oslabljena izostankom kapitena Ivana Petrića koji zbog zdravstvenih problema neće nastupati na ovom prvenstvu.

Reprezentacija BiH se nalazi u grupi A sa Italijom, Njemačkom, Mađarskom i Švedskom. Dvije prvoplasirane ekipe iz grupe će izboriti prolaz u četvrtfinale.



Izvor
tuzlainfo.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button