LifestyleSuper vodič - Gdje izaćiTuzla

Zbog velikog interesa građana tražila se ulaznica više – CineStar u Tuzli svečano otvoren uz spektakularan vatromet i filmske blockbustere!

CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kino operater, sinoć je otvorio vrata novog multipleksa u tuzlanskom BingoCity centru, trećeg bosanskog multipleksa nakon Mostara i Bihaća. Nakon spektakularnog vatrometa Tuzlaci su uživali u raznim iznenađenjima i u najnovijim filmskim naslovima poput Rogue One: Priča iz ratova zvijezda i Ludi Božić u uredu, a uz svaku kupljenu ulaznicu CineStar je posjetiteljima jednu dao na poklon.

Otvorenje CineStara Tuzla obilježio je veliki interes posjetitelja koji su već prve večeri željeli uživati u filmskom projekcijama s pet zvjezdica. Novi multipleks predstavlja značajnu investiciju u društveni i kulturni život ovog dijela Bosne i Hercegovine, što su svojim dolaskom na svečano otvorenje potvrdile i brojne uvažene osobe iz Tuzle, ali i iz cijele Bosne i Hercegovine. Na samom otvorenju okupljene su pozdravili gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i gospođa Jadranka Islamović, izvršna direktorica i član uprave tvrtke Blitz-CineStar, koja je tom prigodom istaknula kako se u otvorenje svakog CineStar multipleksa uz veliku financijsku investiciju ulaže i jako puno rada, znanja i iskustva, ali i jako puno emocija.

 „Uvijek uz odličan timski rad dođemo do ovako prekrasnog rezultata. Zahvalila bih svim našim djelatnicima koji su na terenu već mjesecima, Bingo City centru na podršci, gradu Tuzli na ovako lijepom dočeku, te bi zaista zaželjela svima vama da CineStar doživite i prihvatite kao mjesto kulture, mjesto dobrih emocija, mjesto koje nas sve povezuje. Od večeras filmove gledajte u najboljoj tehnologiji, na isti dan kada i ostatak svijeta uživa u njima – u CineStaru Tuzla.“, naglasila je Jadranka Islamović, izvršna direktorica i član uprave Blitz-CineStar-a.

CineStar Tuzla raspolaže s pet dvorana (ukupno 782 sjedala), a jedna od njih je i eXtreme dvorana – ekskluzivni CineStar standard kino dvorane s najsavremenijom tehnologijom. Njena glavna karakteristika je kristalno čista slika i filmsko platno premazano slojem srebra, veliko čak 100m2 na kojem se filmovi oživljavaju uz pomoć najmodernijeg i najpoznatijeg Barcoprojektora koji je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najsvjetliji kino projektor na svijetu. eXtreme dvorana također je poznata i po nevjerojatno čistom zvuku koji donosi najmoderniji JBL zvučni sistem te RealD 3D tehnologiji s najmodernijim polarizovanim 3D naočalama.

Tuzlanskoj publici od jučer su na raspolaganju i brojne prepoznatljive usluge CineStara, poput usluge Moja CineSrijeda, kada su ulaznice za kino najpovoljnije, te usluga Matineja, Obiteljski paket i proslava rođendana. Tu su i najudobnija sjedala od kojih su posebno atraktivna ljubavna, love box i VIP sjedala, a posjetitelje očekuje i besplatan parking te još mnogo toga. Bar u okviru CineStara Tuzla također je jedan osobit doživljaj jedinstvenog i modernog uređenja, pa će tako zasigurno postati omiljeno okupljalište brojnih Tuzlaka.

CineStar Tuzla je 18. multipleks CineStara u regiji. Ukupno gledajući, CineStar multipleksi trenutno broje 115 dvorana s gotovo 19.000 sjedala, što CineStar s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim i najuspješnijim kino operaterom u regiji. Osim toga, među najbolje svjetske kino operatere svrstava ga i opremljenost kino dvorana najsavremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je CineStar ekskluzivno publici ponudio najsuperiornije kino-formate IMAX i 4DX te je u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju.

eXtreme DVORANA

eXtreme dvorana je ekskluzivan CineStar standard za ljubitelje uzbuđenja i posebnog filmskog doživljaja. Riječ je o dosad tehnički najbolje opremljenim, tzv. ultimativnim kino dvoranama, koje omogućuju gledateljima ne samo da uživaju u filmu, već i da svim svojim osjetilima budu dio istoga. CineStar Tuzla će osim četiri regularne dvorane, imati i jednu eXtreme dvoranu.

TEHNOLOGIJA

 Čisti adrenalin – CineStar eXtreme

Veće platno, jači zvuk, jači doživljaj!

 eXtreme dvorane odlikuju se sljedećim karakteristikama:

Gigantska „wall to wall“ filmska platna veličine 100m2 sa slojem srebra specijalno su dizajnirana kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira u publiku.

 

  • Nevjerojatno čist zvuk donose najmoderniji JBL zvučni sistem na svijetu.

 

  • Kristalno čista slika zahvaljujući najmodernijem Barco projektoru koji omogućava najsvjetliju sliku na svijetu uz 2K rezoluciju.

 

  • RealD 3D uz najmodernije polarizovane 3D naočale.

 

  • Najveća dvorana u kinu.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button