Zanimljivosti i zabava

I oni znaju “reći” volim te: Kako vam psi iskazuju ljubav?










PSI uz čovjeka žive tisućama godina tijekom kojih su zaslužili reputaciju naših najboljih prijatelja. Kao najbolji prijatelji oni nas vole, a svoju ljubav iskazuju na različite načine.

Portal mnn.com navodi nekoliko ponašanja kojima vam psi pokazuju odnosno “kažu” volim te.

Uvijek žele biti uz vas

Možda će Vas zanimati i:

Pseća ljubav najbolje se vidi u želji da pas uvijek bude fizički uz vas, bez obzira sjedio li u vašem krilu, naslanjajući vas ili pak ako vas slijedi gdje god krenuli.

Žele spavati s vama

Psi su životinje čopora koji u divljini često spavaju zajedno, pogotovo zimi kad tijelima štite članove svoje obitelji. Ako pas želi spavati s vama pokazuje vam da vas smatra dijelom svoje obitelji.
Uzbuđeno vas pozdravljaju

Kad se vratite kući pas je toliko sretan kao da vas nije vidio sto godina. Skače na vas, laje, maše repom i ponaša se kao da želi iskočiti iz vlastite kože. Budite sigurni da vam tako iskazuje ljubav.

Kad ih je strah kod vas traže utjehu

Grmljavina, pucnjava i vožnja u automobili česti su strahovi kod pasa. Traže li psi u za njima strasnim situacijama od vas utjehu i podršku, znak je to da u vas imaju veliko povjerenje.

“Čitaju vas” i reagiraju u skladu s pročitanim

Mnogi psi znaju čitati ljudske emocije i stanja. Pročitaju li da ste tužni i/ili bolesni pokušat će vas utješiti. Neki će vam u krilo staviti glavu, ponuditi rame za plakanje ili će vas pak lizati. Sve kako bi vam iskazali svoju ljubav.

Naravno, uz navedene postoje još mnogi načini kako psi iskazuju ljubav jer niti svi ljudi ljubav ne iskazuju na isti način.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button