Big Bang #HerojiGeneracijeKameleon projekti

Mladi inovator Damir Hanić osmislio način kako gradove riješiti smoga

BIGBANG2023










Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovim pričama i glasajte za njih.

Damir Hanić je student treće godine strojarstva na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Uspješno je završio prve dvije godine studija te dobio stipendiju Erasmus+ koja mu je omogućila šestomjesečni boravak u Francuskoj na Univerzitetu tehnologije u Belfortu – Montbéliardu.

Inspirisan željom za akademskim napretkom i sticanjem praktičnog iskustva, prijavio se za Zoran Đinđić program stažiranja u 2023. godini, vjerujući da će mu to iskustvo pomoći u budućoj karijeri te da će moći dijeliti svoje iskustvo s kolegama i poticati ih na slične inicijative.

Planira graditi karijeru u astronautici, posebno u dizajnu i proizvodnji svemirskih vozila. Kroz različite projekte i prakse, stekao je vještine u područjima poput dizajna proizvoda i proizvodnje koristeći tehnologije 3D/4D printanja te principa brze izrade prototipa.

Damirove aktivnosti nisu ograničene samo na inženjerski svijet. Osvojio je Youth Innovation Award, dobio grant od “Centra za promociju civilnog društva” za projekt borbe protiv zagađenja zraka u urbanim područjima te se natjecao na raznim događanjima poput TEDxFerhadija i Sarajevo Business Forum Startup izazova.

Damirova postignuća:

Prezentator na Unlimited konferenciji 2023 panel “Izazovi i mogućnosti za startupe u hardverskom sektoru”

Grant od strane bold omladinski lideri pod nazivom “ElevateED: Elevating Leadership Potential via 3D Printing, 3D Scanning, and Arduino”

Četvrto mjesto na 3MT natjecanju za završni rad – dodiplomski studij

Prezentator na Maker Faire Sarajevo

Pobjednik Youth Innovation Award, organiziranog i financiranog od strane Ambasade Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini

Inženjerski projekt na UTBM (Univerzitet tehnologije Belfort Montbéliard) pod nazivom “4D metode štampe primijenjene na sisteme proširenja solarnih panela i tijela modernih istraživačkih satelita”

Inženjerski projekt na UTBM (Univerzitet tehnologije Belfort Montbéliard) pod nazivom “Inkluzivna i autonomna kuća s tehnologijom 4.0” koja će se primijeniti u domovima za starije u Badevelu, Burgonji-Franche-Comté, Francuska

Dobitnik grant-a od “Centra za promociju civilnog društva” CPCD, pod nazivom “Pilot projekt za borbu protiv zagađenja zraka u velikim urbanim područjima – MED Modul”

Prezentator na TEDxFerhadija na temu “Kako sam koristio kulinarske vještine za inženjering”

Pobjednik trećeg mjesta na Sarajevo Business Forum Startup izazovu 2021

Damir Hanić kandidat je za priznanje BigBang #herojigeneracije Kantona Sarajevo, u kategoriji Inovacije. Za njega ćete moći glasati na OVOM LINKU.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button