BiHServisi

Do kraja sedmice u Bosni kišovito, a u Hercegovini sunčano













Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Bosni prije podne očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi u Krajini i na sjeveru Bosne.

U Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

Za četvrtak je u Bosni najavljeno postupno naoblačenje prije podne koje će uvjetovati pljuskove i grmljavinu od sredine dana prema večernjim satima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje od 31 do 33 stepena.

Možda će Vas zanimati i:

U petak je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većem djelu Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje od 32 stepena.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button