Lifestyle

Veličina je potpuno nebitna: Evo šta zaista izaziva orgazam










Mnogi misle da osoba sama može da kontroliše sposobnost da dostigne klimaks i da veliku ulogu imaju faktori kao što su seksualno iskustvo i samopouzdanje.

Sa druge strane, ima i onih koji vjeruju da se sve svodi na veličinu penisa.

Međutim, novo istraživanje otkrilo je da zapravo nemamo nikakvu kontrolu kada je orgazam u pitanju.

Ključ za klimaks povezan je sa fizičkim aspektima u znatno većoj mjeri nego što to mislimo i sve se svodi na našu anatomiju.

Takođe, postoje i prilično zanimljive razlike između muškaraca i djevojaka.

Kod muškaraca se sve svodi na um iznad materije jer signali između mozga, kičmenog stuba i penisa moraju da funkcionišu u savršenom redu.

Oni će dostići optimalni orgazam ako postoji balans između dva nervna sistema – parasimpatičkog (koji kontroliše tijelo u stanju odmora) i simpatičkog (koji je zadužen za takozvani bori se ili bježi instinkt).

Sasvim očekivano, istraživanje koje je sprovela klinika Mejo pokazalao je da je ženama znatno nezgodnije da dostignu orgazam.

Zapravo, kod njih se svodi na poziciju jer klitoris navodno mijenja svoju poziciju tokom seksa i približava se vaginalnom zidu.

Što je klitoris bliži vaginalnom zidu, to su šanse za klimaks veće. A idealan je ugao od 45 stepeni koji se postiže u misionarskoj pozi.

Naučnici takođe smatraju da su najbolje poze za djevojke misionarska i kaubojka.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button