SportU fokusu

KAMELEON INTERVJU Šahinpašić i Omerefendić (RK Konjuh): Naše ambicije su porasle, idemo na titulu!










Posljednjih godina RK Konjuh postiže veoma dobre rezultate, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Klub je u vrhu bh. rukometa, a rezultat je to kvalitetnog i napornog rada svih ljudi, od same uprave, stručnog štaba, pa do igrača koji sve to prezentuju na terenu.

Predsjednik RK Konjuh, Almir Šahinpašić, u razgovoru za Kameleon ističe kako je zadovoljan trenutnim stanjem u klubu, te da su mnoge stvari posložene.

Možda će Vas zanimati i:

“Organizacijski djelujemo kao vrlo ozbiljan klub. Radimo vrlo organizovano sa svih pet selekcija počevši od najmlađih pa do seniorske ekipe. Mi imamo ekipu Konjuh II u Prvoj ligi Federacije. Mislim da je to pravi put jer ti igrači imaju 16, 17 i 18 godina i igraju u seniorskoj konkurenciji. Što se uprave tiče, mi smo je podmladili sa sedam novih članova, stabilizovali smo budžet uz pomoć Opštine Živinice i naših sponzora, a trenutno smo u fazi traženja generalnog sponzora. U odnosu na konkurenciju imamo 2 do 3 puta manji budžet, ali mi od marke pravimo dvije i novac trošimo na efektan način”, rekao nam je Šahinpašić.

Živinički “Stolari” će ove godine nastupiti i u EHF Challenge Kupu. S obzirom na utakmicu protiv kiparskog Paphosa i daleko putovanje koje klub “baca u trošak”, u Konjuhu kažu kako će sa zadovoljstvom biti predstavnici BiH u ovom takmičenju.

“Mislim da ćemo imati zapaženu rolu u Challenge Kupu koji će nam pomoći u samoj afirmaciji i stvaranju boljih rezultata u narednim godinama. Nažalost, od EHF-a se za učešće u Evropi ne dobija ništa. Rukomet nije biznis kao što je to danas fudbal, pa određeni novac dobije samo prvak Evrope i još dva-tri tima ispod njega. Mislimo da će se ipak to promijeniti u narednim godinama”, dodao je Šahinpašić naglasivši kako očekuje da i rukomet u BiH krene jednim ljepšim putem nakon određenih promjena.

“Stanje u Rukometnom savezu je vrlo konfuzno jer je dugi niz godina isti jako loše vođen od strane generalnog sekretara, a svoju neodgovornost pokazao je i Izvršni odbor. Nije samo problem što Savez duguje oko 3 miliona KM. Problem je što ne postoji uređen rad i infrastruktura u svim oblasima. Mi se ipak nadamo da će se rukometni sport vratiti tamo gdje mu je mjesto, jer je on još u bivšoj državi bio broj 1 u BiH, a naša zemlja je imala najbolje rukometaše”, kaže naš sagovornik.

Što se Konjuha tiče, u klubu ističu kako je stvorena pozitivna atmosfera. Novi trener Žikica Milosavljević uveo je novi koncept igre, a igrači su, prema riječima direktora kluba Jasmina Omerefendića prezadovoljni njegovim treninzima.

“Napravili smo savršenu harmoniju mladosti i iskustva. Žikica Milosavljević ima iza sebe iskustvo i rukomet u malom prstu. Sjajno ih motiviše na treninzima i pokazuje da je sjajan stručnjak. Naše ambicije su za korak porasle, a taj korak vodi ka prvom mjestu do kojeg možemo doći uz dozu sreće i manje sportskih povreda”, istakao je Omerefendić za Kameleon te najavio derbi sa Izviđačem koji se igra u subotu.

“Želim da kažem da je zdravstveni bilten pred utakmicu sa Izviđačem dobar, atmosfera je vrlo kvalitetna, tako da protiv Izviđača očekujemo nova tri boda. Želio bih da pozovem sve navijače da dođu u subotu u Gradsku dvoranu Živinice i da nas podrže kao i do sada”, zaključio je direktor RK Konjuh Živinice.

Dakle, utakmica 2. kola Premijer lige BiH između Konjuha i Izviđača igra se u subotu, 30. septembra od 19.00 sati u Gradskoj dvorani Živinice, dok je prva utakmica Challenge Kupa protiv kiparskog Paphosa na rasporedu 7. oktobra sa početkom u 20.30 sati, u istoj dvorani.

Razgovarao: Vedran Jahić



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button