BiH

BH Telecom jedan od potpisnika Deklaracije o roamingu u Tirani













Kompanija BH Telecom je jedan od potpisnika Deklaracije o roamingu koja je zaključena u Tirani, na Samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana.

U ime BH Telecoma Deklaraciju je potpisao Samir Jusufović, član Uprave i izvršni direktor za pravne poslove. Potpisivanjem ove Deklaracije su započete aktivnosti na značajnijem snižavanju cijena roaminga i između zemalja EU i zemalja Zapadnog Balkana, počev od oktobra 2023.godine.

Predmetnoj inicijativi, koja je koordinirana od strane RCC (Regional Cooperation Counsil) i uz podršku Evropske Komisije i Komesarijata za pridruživanje (DG NEAR) i od strane BH Telecoma kao operatora je jasno iznesena podrška, zbog uvjerenja da će povoljnije cijene roaminga nedvosmisleno predstavljati neprocjenjivi benefit kako za ekonomije zemalja EU i zemalja Zapadnog Balkana, tako i za građane oba regiona.

Možda će Vas zanimati i:

Potpisivanje Deklaracije predstavlja posvećenost naše kompanije kao operatora  daljem radu na definisanju klizne skale za snižavanje cijena data saobraćaja, odnosno cijena za prenos podataka, koja će se definisati do 1.maja 2023. godine, pri čemu bi se sa primjenom nižih cijena započelo od 1. oktobra 2023. godine, od kada bi i korisnici osjetili ove povoljnosti. U Deklaraciji je jasno navedeno da ovaj dokument ima punu podršku institucija EU i da čini jedan od bitnih segmenata cjelokupne političke, ekonomske i socijalne integracije zemalja Zapadnog Balkana i EU.

U narednom periodu se očekuju razgovori i komercijalni dogovori operatora  oko nivoa cijena interneta u roamingu. Plan je da se od oktobra naredne godine omoguće paketi i tarifne opcije koje će važiti za naše korisnike prilikom njihovog boravka u zemljama Evropske unije, ali i za posjetioce iz zemalja EU koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu u velikom broju, turistički, privatno i poslovno.

Kao kompanija potpisnik Deklaracije, iskazali smo posvećenost jačanju prekogranične mobilnosti na Zapadnom Balkanu kao i unaprjeđenju komunikacije između građana i firmi u EU i na Zapadnom Balkanu, da bi imali bolje mogućnosti da učestvuju u današnjoj privredi i društvu.

U vezi s tim, javnosti su poznata kontinuirana nastojanja BH Telecoma da našim korisnicima olakšavamo na razne načine korištenje usluga u skladu sa raspoloživim mogućnostima u datom periodu, pa i da komunikaciju naših korisnika dok borave u inostranstvu stalno unapređujemo, odnosno činimo ugodnijom i povoljnijom.



Izvor
Bhtelecom.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button