KulturaLifestyle

Pozorište mladih Tuzle radi na novoj predstavi













Pozorište mladih Tuzle je jučer započelo rad na predstavi „Druže, moja žena si ti“ čiju adaptaciju teksta i  režiji potpisuje Adnan Mujkić kojem je ovo 40-ti rediteljski poduhvat.

Riječ je o komediji zabune, a radnja je smještena u Bosni i Hercegovini. Radnju predstave donijet će mladi profesionalni glumci i dugogodišnji, iskusni glumci Pozorišta mladih Tuzle završenog Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle. U predstavi igraju: Amila Beširović, Kemal Fazlić, Amila Šećerbegović, Mirza Mujagić, Ajla Mušanović, Mirza Mujagić i Muris Vehabović.

Predstava će svoju premijeru imati u martu 2021. godine na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) uz podršku Centra za kulturu Tuzla kada će biti otvoreni 17. Dani Mladih Tuzle kojim će se obilježiti sedamnaest godina postojanja i rada Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle.

Odluku da komedija otvori 17. Dane Mladih Tuzle donijelo je Pozorište mladih Tuzle u namjeri da vrati svoju publiku za koju nije odigrana niti jedna predstava u proteklih godinu dana.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button