Sport

Azmir Husić: Spreman sam da od Slobode napravim klub bez dugovanja










Fudbalski klub Sloboda, jedna od sportskih ikona kada je u pitanju sport ne samo u Tuzli, nego i na prostoru BiH, obezbijedila je opstanak u Premijer ligi.

Ono što je predstavljalo ogroman problem kako za klub, tako i za njihove vjerne navijače, jeste činjenica da su drugi dio sezone odigrali jako loše te su se zbog slabih rezultata doveli u situaciju da se bore za opstanak.

Iako su u nekoliko navrata za svoje navijače obezbjeđivali slobodan ulaz ili ulaz po simboličnim cijenama, dobri rezultati su izostajali.

Sve to je potaklo i Azmira Husića da se ponovo aktivira kada je u pitanju FK Sloboda, tako da bi on, kako je otkrio u razgovoru, bio voljan da preuzme klub i na taj način bi odlučivao o svemu, a sa ciljem da Sloboda vrati minulu slavu:

“Istina je da bih želio da preuzmem klub, ali treba i sa druge strane napraviti sve što je potrebno da se na tu temu može razgovarati. Mi znamo da načina privatizacije u sportu još nema, ali ima sigurno elemenata kako se to da urediti i srediti da može da funkcioniše. Kada je u pitanju kupovanje Slobode, spreman sam da od Slobode napravim klub bez dugovanja, da izmirim dugovanja koja ima i da dobijem većinska upravljačka prava gdje mogu sam da odlučujem o svemu.”

Prema riječima Husića, ukoliko bi kupio i privatizovao Slobodu, ona bi bila respektabilan klub koji bi uvijek težio ka vrhu tabele i evropskim takmičenjima:

“Sloboda bi bila siguran klub koji bi u kontinuitetu bio uvijek u vrhu bh. fudbala, koji bi napravio strategiju da funkcioniše od prodaje igrača, izlaska u evropska takmičenja i marketinga te bi kroz jedno određeno vrijeme klub bi mogao sigurno da doprinosi za svoje potrebe.”

Kako je na kraju razgovora istakao Azmir Husić, Sloboda bi, u slučaju da je kupi i privatizuje, sigurno bila klub koji bi se iz godine u godinu borio za prvaka i izlazak u Evropu, kao što je bio slučaj i prije nekoliko godina kada je on bio u klubu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button