Valter Tuzlanski

Mujagić i Bektić dobili priznanja Centra za autizam iz Tuzle













Medijski radnici Vahidin Mujagić i Mirela Bektić Zonić iz Tuzle dobili su zahvalnice Javne ustanove Centar za autizam “Meho Sadiković” zbog nesebične pomoći da taj projekat oživi.

Kako su obrazložili iz ove ustanove, Mujagić i Zonić godinama su izvještavali o problemima djece i osoba sa autizmom te pružali podršku roditeljima.

“Veliko hvala našim prijateljima, ljudima velikog srca, Vahidinu Mujagiću i Mireli Bektić za nesebičnu podršku, zalaganje, zagovaranje, borbu za ostvarivanje prava “rame uz rame” sa roditeljima na čelu sa rahmetli Mehom Sadikovićem, djecom, korisnicima sa poremećajem iz autističnog spektra, te danas sa uposlenicima JU Centar za autizam “Meho Sadiković” Tuzla”- objavili su iz Centra na drušvenim mrežama.

Mujagić je podsjetio da je borba za otvaranje Centra bila zaista duga i da je aktivno sarađivao sa idejnim tvorcem projekta Mehom Sadikovićem, roditeljem koji je tražio bolje uslove života za svog sina.

“Drago mi je da su ljudi u Centru za autizam prepoznali moj dugogodišnji angažman na rješavanju problema osoba sa autizmom. Problemom nedostatka Centra bavim se desetak godina, još od vremena kada je rahmetli Meho Sadiković krenuo u ovaj projekat i borbu sa vjetrenjačama. Vjerujem da je otvaranje centra veliki korak za osobe sa autizmom i njihove porodice i da je upravo ovo mjesto njihov prozor u svijet” kazao je Mujagić.

Podsjećamo, Centar je otvoren krajem 2023. godine. Njegove usluge uživa trenutno više od 20 korisnika sa kojima rade stručnjaci iz nekoliko različitih oblasti. U skladu sa finansijskim mogućnostima, plan je da se kapaciteti ustanove prošire. Inače, ovo je jedina ustanova ovog tipa u BiH.

Radiokameleon.ba / Vijesti.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button