BiHLifestyle

Kakav komfor nude vozovi na liniji Sarajevo – Bihać? (FOTO)







Nakon 27 godina, uspostavljena je željeznička veza između Sarajeva i Bihaća. Od 02. jula Bosanci i Hercegovci i svi oni koji su na proputovanju kroz našu zemlju imaju priliku uživati u vožnji Talgo vozovima kroz predivne predjele kakve samo Bosna i Hercegovina ima.

Osim pozitivne strane, mnogo je i žalbi na tu liniju, kao i na Željeznice BiH, generalno. Pa čujemo negodovanje zbog malobrojnih polazaka ili sporih vozova koji su u osnovi brzi, ali zahvaljujući infrastrukturi koju posjedujemo, vožnja od Sarajeva do Bihaća traje 8 i po, a od Doboja do Sarajeva skoro 3 i po sata.

Ono na šta ne možemo dati primjedbu su enterijeri vozova, koji nude sav ugođaj i komfor koji imamo ako se vozimo njemačkim Deutsche Bahnom ili španskim Renfeom.

Evo kako izgledaju spavaća kola u vozovima koji saobraćaju na liniji Sarajevo-Bihać i koja možete dobiti za (svega) 25 KM  (po osobi) doplate na redovnu kartu od 36,70KM u jednom pravcu ili 59,10KM za povratnu. Ako se odlučite za ovu opciju, naći ćete se u kupeu za dvije osobe, sa dva sjedišta, dva kreveta i s privatnim kupatilom.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button